Гривня перетнула психологічну позначку та продовжує падіння

ПОЛТАВА
28.08.2018, 13:35

У вівторок, 28 серпня, гривня на міжбанку продовжила дешевшати. Так, НБУ встановив офіційний курс 27,88 за один долар та 32,43 за євро. Зазначимо, за останню добу курс євро виріс на понад одну гривню.

Гривня перетнула психологічну позначку та продовжує падіння_1

На міжбанку долар вже перетнув позначку 28 грн. Втім, це ще не межа — валютні обмінники встановили ще більший курс — в середньому 28,3 грн за долар. Між іншим, придбати євро дешевше ніж за 32,90 стає проблематично.

Прогнози експертів залишаються невтішними — до кінця 2018 року долар досягне 29 грн, як було закладено у цьогорічному бюджеті держави. Як зазначають аналітики, до сезонних коливань та зростання попиту на валюту серед аграріїв, додався певний фактор паніки населення. Саме останнє вплинуло на курс після вихідних. Зростання попиту у населення стимулювало банки до більш агресивних торгів на міжбанку, а відповідно збільшило різницю між попитом та пропозицією.

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01