Hasta la vista, Мамай

ПОЛТАВА
14.09.2018, 18:12
Hasta la vista, Мамай

Після кількох годин перерви депутати міськради зібрались аби продовжити ранкове засідання. Одним з головних питань стало звільнення Олександра Мамая з посади міського голови.

Попри те, що продовження засідання було анонсовано на 15 годину, фактично його розпочали лише о 16-й через затримку депутатів від «Самопомочі». Коли всі нарешті зібрались, Олександр Шамота запропонував внести ще 3 додаткових питання:

— про затвердження складу постійних комісій;
— про обрання голів постійних комісій;
— про розподіл обов‘язків міського голови і його заступників.

28 присутніх депутатів одностайно погодилися з пропозицією Шамоти. Аналогічними були результати про проведення таємного голосування щодо звільнення міського голови.

Юридично звільнити міського голову можна згідно зі статтею 79 закону "Про місцеве самоврядування". Вона дозволяє припинити його повноваження за рішенням ради, прийнятим шляхом таємного голосування не менш як двома третинами голосів, у разі якщо міський голова порушує закони України або не виконує своїх прямих обов'язків.

Hasta la vista, Мамай_1

До трибуни вийшов Едуард Волков, який зачитав 31 сторінку обґрунтування рішення про недовіру меру: "З боку Мамая допускалися порушення у законодавстві відносно прав громадян та місцевого самоврядування. Ним не реалізовано ряд програм. Зокрема, провалено закупівлю засобу для боротьби з амброзією, а також провалено програму ремонту доріг».

Після чергової 15-ти хвилинної перерви депутати таки перейшли до голосування за вказане рішення. Не очікувано, до приміщення завітав ще один депутат.

Hasta la vista, Мамай_3

За зняття Олександра Мамая проголосували всі 29 депутатів. Комісія нарахувала 12 невикористаних бюлетенів. 

Hasta la vista, Мамай_5

Hasta la vista, Мамай_7

Hasta la vista, Мамай_9

Hasta la vista, Мамай_11

“Достроково припинити повноваження Полтавського міського голови Мамая Олександра Федоровича. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, інформаційної політики, регламенту, депутатської етики та антикорупційної політики”, – йдеться у рішенні міськради.

Hasta la vista, Мамай_13

За законом, доки не оберуть нового очільника, містом керуватиме секретар міськради.

Нагадаємо, під час минулого засідання опозиційні депутати прийняли рішення про звільнення Оксани Деркач.

Оскільки у Полтаві наразі фактично відсутній секретар міськради, перед депутатами сьогодні стоїть питання про призначення нового. У кулуарах ходять чутки, що ним може стати Олександр Шамота.

Після обрання секретаря, він має впродовж 15 днів після усунення міського голови звернутися до Верховної Ради з клопотанням щодо призначення позачергових виборів керівника міста.

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00