Ідеологу українського націоналізму Міхновському відкриють меморіальну дошку у Полтаві

ПОЛТАВА
25.05.2017, 08:46
Ідеологу українського націоналізму Міхновському відкриють меморіальну дошку у Полтаві

27 травня у Полтаві відбудеться відкриття пам’ятної дошки ідеологу українського націоналізму Миколі Міхновському.

Захід розпочнеться о 12 годині біля будинку родини Русових по вулиці Соборності, 11 (колишній Воскресенський узвіз, буд. 2).

Довідково: Міхновський Микола Іванович (31 березня 1873, с. Турівка, Полтавська губернія – 3 травня 1924, м. Київ) — український політичний і громадський діяч, адвокат, публіцист, перший ідеолог українського націоналізму та організатор війська. Ідеолог і провідник Братства тарасівців, засновник Української народної партії , один із лідерів Української демократично-хліборобської партії, член Братства самостійників. Автор брошури «Самостійна Україна» , підготував проект Конституції (1905).

Нагадаємо, раніше анонсували відкриття у місті пам’ятника Симону Петлюрі. Раніше біля Полтавської державної аграрної академії, де він навчався, знаходилась пам’ятна дошка, проте зараз, із невідомих причин, її зняли. У інших містах України є пам’ятники та обеліски Симоні Петлюрі, а у Полтаві, де він жив, немає жодної пам’ятки.

Автори ідеї скоро оголосять конкурс серед місцевих скульпторів на кращий пам’ятник видатному полтавцеві.

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
20 квітня, 15:35