Історик Віктор Ревегук представив книгу про внесок Полтавщини в Українську Революцію

ПОЛТАВА
27.05.2017, 08:45
Історик Віктор Ревегук представив книгу про внесок Полтавщини в Українську Революцію

25 травня 2017 р. у Полтавському краєзнавчому музеї імені Кричевського провели круглий стіл «Полтавський внесок в Українську революцію (про увічнення пам'яті діячів Української революції 1917 – 1921 років на Полтавщині)».

Також представили нову книгу полтавського історика, кандидата історичних наук Віктора Ревегука «Селянство Полтавщини в добу Української революції (1917 – 1921 років)».

– Це одне із, можемо сказати навіть, найбільших і найкращих досліджень на цю тему, яке існує на сьогодні на теренах Полтавської області. Ревегук досить плідно працює над цією тематикою, відкрив багато сторінок нашої історії, які були не відомі широкому загалу, – заступник директора Краєзнавчого музея Володимир Мокляк.

На сторінках своєї книги Віктор Ревегук відкриває світові забуті імена та проводить паралелі із сьогоденням.

Історик Віктор Ревегук представив книгу про внесок Полтавщини в Українську Революцію_1

Також учасники круглого столу дійшли висновку, що у Полтаві все ж слід встановити пам’ятник Симону Петлюрі. 

В ТЕМУ: Пам’ятник Симону Петлюрі планують встановити у Полтаві

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23