Історії 1 200 репресованих євреїв презентували в Полтаві

ПОЛТАВА
23.03.2017, 14:10
Історії 1 200 репресованих євреїв презентували в Полтаві

У холі Полтавського національного педагогічного університету імені Короленка проходить фотовиставка «Український єврейський сімейний альбом», організатором якої став Інститут вивчення історії єврейського народу «Centropa».

Починаючи з 2000 року, інститут взяв інтерв'ю у 1200 євреїв, що проживали в 15 країнах Центральної та Східної Європи, зібрав і відсканував їх сімейні фотографії. В Україні волонтери працювали з 2001 по 2006 рік. Саме на основі усних спогадів і побудована виставка «Український єврейський сімейний альбом», що складається з 16 панелей, які в свою чергу розділені на два періоди: довоєнний і «Темні часи».

В експозиції представлені фотографії людей, зібрані інтерв'юерами та їх спогади про передвоєнного періоду – сімейні традиції, улюблені справи, плани на майбутнє.

– Ця виставка дає можливість побачити, як жили, відчували себе, які етапи становлення пройшли єврейські родини, які проживали в українському суспільстві і були складовою частиною українського народу, а головне, разом із ним переживали ті важкі періоди нашого минулого, – говорить професор Людмила Бабенко.

В цілому інститут «Centropa», який має штаб-квартиру в Відні, займається вивченням історії єврейського народу та має на меті зберегти її, та поширити за допомогою фільмів, книг і виставок.

Історії 1 200 репресованих євреїв презентували в Полтаві_1

Студенти і всі бажаючі городяни можуть відвідати виставку до кінця тижня в стінах педагогічного університету, після чого вона переїде в Полтавський національний технічний університет імені Кондратюка.

Історії 1 200 репресованих євреїв презентували в Полтаві_3

Віктор Карпенко

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00