Італійський священик: мігрантів не можна приймати на шкоду самим собі

СВІТ
23.07.2019, 08:37
Італійський священик: мігрантів не можна приймати на шкоду самим собі

Римо-католицький священик із Італії Джакоб Елія заявив, що європейці мають захищати власні кордони.

Отець Елія нагадав, що будівництво стін і захист кордонів впродовж історії відігравали важливе значення в існуванні будь-якої величної цивілізації. Про це священик заявив, спілкуючись із місцевими журналістами, повідомляє «Голос Європи».

«Прийом мігрантів ніколи не повинен здійснюватися на шкоду безпеці. Суспільство, наповнене незнайомими людьми та злочинцями, приречене на смерть», – категорично заявив священик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нігерійська мафія — нова пошесть Італії?

Також отець Джакоб дотепно прокоментував промігрантську позицію Папи Франциска, який неодноразово закликав «будувати не стіни, а мости»: «Він живе у Ватикані, оточений стінами. Тільки міста, які мають стіни, можуть будувати мости».

Італійський священик: мігрантів не можна приймати на шкоду самим собі_1

Попри те, що на захист прийому мігрантів виступає Папа Франциск та значна частина італійського духовенства, Джакоб Елія не єдиний, хто наважується озвучувати дисидентські думки.

Так, впливовий італійський священик Мішель Крочіата нещодавно підтримав політику захисту кордонів і заявив, що «розумний політик має гарантувати безпеку нації і контроль над ситуацією».

Раніше проти спроб прикрити промігрантську позицію християнським милосердям неодноразово протестував кардинал Робер Сара.

«Це хибне тлумачення: використовувати Слово Боже для сприяння міграції», – заявляв Сара, спілкуючись із журналістами. На думку кардинала, католицьке духовенство, яке підтримує міграцію, робить це, побоюючись критики з боку політиків та ЗМІ. Сучасну міграційну кризу кардинал Сара пов’язує з «культурною кризою та кризою ідентичності», яку переживають європейці. 

Читайте також:
Світ
Під час приголомшливого експерименту науковці отримали золото завтовшки з атом. Вони використали старовинну ковальську методику.
вчора, 06:01
Світ
Нащадки поневоленого московитами у XIX столітті кавказького народу мають нагоду повстати проти окупантів. Чи скористаються вони шансом?
17 квітня, 14:45
Світ
У 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи розгляне питання про прийняття Косово до складу організації.
16 квітня, 11:43
Світ
Ганну Ґутьєррес визнали винною в ненавмисному вбивстві українки Галини Гатчинс у жовтні 2021 року.
16 квітня, 11:28
Світ
Поки адепт культурмарксизму з Арґентини на посаді Папи Римського закликає українців здійняти білий прапор, його підлеглі почали каятися.
14 квітня, 17:21
Світ
Сіоністське лобі на берегах Потомаку знову активізувалося. Військово-релігійний режим аятол напередодні вночі завдав потужного удару.
14 квітня, 15:03