Кабінет міністрів виділив 10 мільйонів гривень на гуманітарну допомогу Донбасу

УКРАЇНА
13.08.2014, 13:33
Кабінет міністрів виділив 10 мільйонів гривень на гуманітарну допомогу Донбасу

Кабінет міністрів України додатково виділить 10 мільйонів гривень на гуманітарні потреби. На ці гроші будуть закуплені товари першої необхідності, які потім будуть направлені в зону АТО.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на відкритті засідання уряду.

«Уряд України та Президент України поставляють товари першої необхідності в усі звільнені території. Ми, як українська держава, забезпечували і будемо забезпечувати своїх громадян. Саме тому уряд додатково виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю товарів першої необхідності», - пояснив Яценюк.

Також, за словами прем'єра, в Міжнародному фонді допомоги є близько 6 мільйонів доларів, які перебувають в управлінні комісара ООН, і ці кошти також будуть спрямовані на надання гуманітарної допомоги східним областям країни.

У зв'язку із цим, Яценюк доручив Міністерству інфраструктури, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству охорони здоров'я та Міністерству закордонних справ сформувати колону для доставки товарів першої необхідності на схід України.

Окремо прем'єр-міністр звернувся до Червоного Хреста з проханням надати допомогу в тому, щоб ці товари дійшли до людей, оскільки території контролюються бойовиками.