Кадетський корпус приміряє суддівську мантію

ПОЛТАВА
23.10.2018, 04:42

Кадетський корпус приміряє суддівську мантію

Виявляється, ми несправедливо гудили місцевих свободівців за їхнє надто компромісне побутування у складі мамаєвської коаліції у Полтавській міськраді недавніх часів. Якщо саме вони дійсно стали ініціаторами пошуку і, зрештою, залучення спроможного інвестора на Кадетську руїну, знімаємо звинувачення у дешевому популізмі і перепрошуємо за поспішні критичні зауваги. Адже, під релігійний флер, який оповив усе суще від Сяну до Дону у передчутті доленосного томосу, актуальною звучить навіть банальна нотація: проповідям публічної особи повірять лише за умови, коли переконаються – проповідник дотримується заповідей.

Кадетський корпус приміряє суддівську мантію_1

Ангажовані відповідальністю за долю свого історичного середмістя полтавці з певною недовірою сприйняли рішення 18-ї сесії міської ради щодо передачі Кадетського корпусу у державну власність. Навчені крахом попередніх передчасних сподівань, боїмося наполохати радісну звістку! Але, по-всьому, центральна міська руїна за адресою Соборності, 42 таки має перспективу вже 2020 року повернутися до ансамблю Круглої площі реставрованою. Тягти далі було нікуди: очільник громадського об'єднання «SavePoltava» Віктор Трофименко аварійність руїни визначив у 63 відсотки, а при 70 об'єкт необхідно зносити.

До позитиву у мріях схиляє нас як солідний статус заявленого сливе силового власника – Державної судової адміністрації, яка лише у наступному році на своє облаштування застовбила у бюджеті-2019 два десятки мільярдів (!) гривень, так і приклади вже реалізованих нею відновлювальних проектів. Хто буде у Харкові, подивіться, на що ДСА перетворило розвалюху колишніх харківських військових казарм! Палаццо!

Штришок: територіальне управління Державної судової адміністрації України у Харківській області в 2017 році уклало угоду з ТОВ «Талмікс» щодо створення загородження для утримання підсудних у залах судових засідань вартістю 5,49 млн. грн. Якщо вже на комфорт для зарізяк витрачаються отакі кошти, то й на полтавський Кадетський корпус 200 мільйонів знайдуть.

Усі причетні хоч би якимось боком до долі Кадетського корпусу в один голос переконують нас у низці вигод запланованої оборудки: полтавські суди зберуться на одних площах (справді, зручно – в одній кімнаті тебе засудили, а ти через коридор подав апеляцію), Київський і Октябрський суди звільнять приміщення дитячих садочків, а якісь площі керівництво ДСА обіцяє навіть віддати під культуру і громадську самодіяльність.    

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00