Каплін капут

ПОЛТАВА
18.02.2019, 06:30

Каплін капут_1

Чергового фіаско зазнав лідер найпростіших демагогів і популістів. У Hate Night Show на «5-му» Сергій Миколайович успішно захистив сумнозвісні 25 пунктів, оголошені ще в 1920 році у мюнхенській пивній на зборах Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини. Так, тієї-тієї НСДАП, на чолі з А.А. Гітлером (https://www.youtube.com/watch?v=bjrheE7vQbw).

Пан Каплін назвав дотепну, чого там, витівку хлопців з «П'ятого» провокацією штабу Порошенка. Тепер у містечкового соціаліста з'явилися підстави виправдати свою неминучу поразку на виборах президента саме оцим підступним кýнштюком з підміною предмета обговорення.

… Діло було увечері у п'ятницю, добре що 15. Адже відомо, що «відьомський дуплет», коли на п'ятницю випадає ще й 13 число місяця, взагалі загрожує посполитому непередбачуваними наслідками. Зійдись цього разу п'ятниця з тринадцятим, могла би й СДПУ розсипатися на друзки! Кондуктори Полтавського тролейбусного управління могли б самочинно, без О. Шамоти, підняти вартість проїзду до 2 грн 87 коп. За старою пам'яттю. Серйозні люди у цей день не рекомендують сушити парасольку розкритою, радять уникати вживання слів «дідько», «льоха» і «соціалізм» та будь-що утриматися від укладення шлюбу. Не кажучи вже про зачаття.

Звісно, ризикнути рейтингом у такій національній справі як біганина блазнів пересіченим електоральним полем навіть у просто п'ятницю може лише полтавський відчайдух. «Знай наших! Забобони, як і томос, – опіум для простих людей!», ‒ клекотіло революційне его, загартоване у кривавій сечі з мерськими дверима. Заскочене дешевизною газу і проїзду Полтавою, єство буревісника змін не розгледіло стьобу телеведучих і мало не півгодини переконувало глядачів в однозначному конструктивізмі програми нацистів.

Вождь новітніх українських соціал-демократів знехтував фольклорною мудрістю щодо п'ятниць з дідьковими дюжинами і, як бачимо, поплатився. Тепер він запевняє, що був поінформований про шабаш хакерів на «П'ятому» і старанно готувався до єзуїтства на ворожому каналі. Але ж і попався на засадничому!

От нас не зачіпають жалі Сергія Миколайовича з приводу поверхового знайомства з гітлерівськими 25-ма пунктами, як і з рештою програм, маніфестів, звернень, енциклік і хартій колег та опонентів, що стало причиною провального діалогу. Простій людині, члену каплінської партії, як і партійному вождю, не обов'язково вчити напам'ять «Маніфест комуністичної партії» дідів Маркса з Енгельсом, їй набагато важливіше знати сітку тарифів теплоенерго.

Страшить інше. Сливе абсолютна тотожність намірів німецьких націонал-соціалістів і сучасних українських соціал-демократів. Вибудуй світ за подібними лекалами, і всі п'ятниці випадуть на 13-е.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
14:45
Полтава
Підрозділи фронтовиків щотижня отримують від тиловиків як слова вдячності, так і надійну підтримку. Разом — до спільної перемоги!
08:12
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
вчора, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
вчора, 14:56
Полтава
Жадібність і бажання легкої наживи до в'язниці можуть довести. Порушникам нерестової заборони це доводять до відома вже після затримання.
вчора, 08:23
Полтава
Цьогоріч у березні на соціальний захист воїнів і їхніх родин із бюджету виділено 198 тисяч гривень. Кошти спрямовані на різні види допомоги.
14 квітня, 16:12