Керівництво «Укргазвидобування» не довіряє само собі – Романюк

ПОЛТАВА
01.06.2016, 12:58

ПАТ «Укргазвидобування» не отримало дозволу на проведення конкурсу для видобутку природного газу шляхом гідророзриву на території Полтавщини. Олександр Романюк, перший заступник керівника ПАТ «Укргазвидобування» обмовився, що компанія не довіряє сама собі, коли мова йде про операції з гідророзриву пластів. Про це він зазначив на засідання депутатів обласної ради в Полтаві.

– У компанії та країни немає досвіду цих (операцій із гідророзриву пласта – ред.) робіт. Це – нова технологія, яка широко застосовується у світі. Тому ми також не довіряємо так сказать собі, – Романюк.

Метою візиту Романюка до Полтави було лобіювання інтересів «Укргазвидобування» щодо оголошеного тендеру на закупівлю послуг з проведення 100 гідророзривів пласту протягом року. Зазначимо, половина з них мала відбутися на Полтавщині, інша – на Харківщині.

Більше: «Укргазвидобування» оголосило тендер на 540 млн грн, минаючи систему ProZorro

Геннадій Сікалов, директор «Полтаванафтогазгеології», експерт із енергетики, виступив на захист інтересів енергетичної галузі України та громади Полтавщини. За його словами, дії керівництва «Укргазвидобування» загрожують безпеці всієї України в енергетичній та екологічній сфері.

Керівництво «Укргазвидобування» не довіряє само собі – Романюк _1

– Тендер був оголошений без дотримання вимог законодавства України про публічні і державні закупівлі, він є протиправним з точки зору природоохоронного законодавства і має ознаки корупційної складової, – Сікалов. 

Більше про це: Дії керівництва «Укргазвидобування» загрожують безпеці України в енергетичній та екологічній сфері

Загалом до Полтавської облради прийшли близько 500 жителів Полтавської області, щоб висловити своє бачення щодо непрозорої процедури тендера, яку зараз проводить компанія «Укргазвидобування».

Керівництво «Укргазвидобування» не довіряє само собі – Романюк _3

– Цих людей побачили депутати облради і винесли на розгляд питання щодо зупинення процедури тендера по проведенню 100 гідророзривів пласта, – зазначив Сікалов.

У результаті депутати Полтавської облради проголосували за звернення до Кабміну про скасування тендеру «Украгзвидобування» на послуги з гідророзривів пласту через його непрозорість. 

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45