Кінострічку про Олену Пчілку презентували у Гадячі

14.09.2019, 06:42
Кінострічку про Олену Пчілку презентували у Гадячі

«Берегиня Драгоманівського роду» — під такою назвою презентували краєзнавчий фільм про життя й творчість української письменниці Ольги Косач відомої як Олена Пчілка.

Захід відбувся 12 вересня на відкритому майданчику Гадяцької центральної бібліотеки імені Лесі Українки. Про це інформує офіційний сайт міської ради Гадяча.

Документальна кінострічка створена полтавськими журналістами до 170-річчя з дня народження Олени Пчілки за підтримки місцевих чиновників. Культурно-мистецький проєкт розкриває багатогранність особистості жінки-берегині, її патріотизм та відданість Україні.

Читайте також:
Історія
Сили повстанців разом із місцевими селянами становили неповних 5 тис. бійців — ворожі не менше 30 тисяч.
10:02
Історія
Якщо не можеш вплинути на обставини, зміни своє ставлення до них. Так говорив 16-й римський імператор і за сумісництвом славетний філософ.
вчора, 21:32
Мистецтво
Історія геніального інженера, художника, скульптора... та винахідника Леонардо да Вінчі
вчора, 11:45
Історія
Науковці десятиліттями вивчають проблематику центральноамериканських людських культур. Але досі лишається таємницею їхнє походження.
23 квітня, 14:45
Історія
Стараннями «отців Церкви» християнство переповнено юдейськими мотивами. Хоча сам Ісус закликав своїх послідовників відкинути минуле.
22 квітня, 21:49
Некролог
Свою смерть наш земляк зустрів 15.IV.2024 на Донецькому напрямку Східного фронту. Жив як справжній чоловік, поліг як незламний козак.
22 квітня, 12:34