КНР назвала дії США "небезпечними і провокаційними"

СВІТ
30.10.2015, 08:34
КНР назвала дії США "небезпечними і провокаційними"

КНР назвала дії США у Південно-Китайському морі "небезпечними і провокаційними".

Про це, згідно з повідомленням міністерства оборони Китаю, заявив командувач ВМС народно-визвольної армії Китаю, адмірал У Шенлі у розмові з начальником штабу ВМС США, адміралом Джоном Річардсоном.

"Незважаючи на неодноразові переговори і рішуче заперечення уряду КНР, американська сторона надіслала ракетний есмінець USS Lassen у район китайських островів Наньша. Подібні дії США поставили під загрозу суверенітет і безпеку Китаю, завдали шкоди миру і стабільності у регіоні. Вони вкрай небезпечні і провокаційні", - сказав пан Шенлі.

Командувач ВМС Китаю наголосив, що якщо американська сторона не змінить свою політику, це може призвести до непередбачуваних наслідків.

У минулий вівторок американський есмінець USS Lassen проплив поблизу штучних островів, створених Китаєм у спірних водах Південно-Китайського моря. Маневр розглядають як спробу поставити під питання територіальні претензії Китаю, які США і сусідні з Китаєм країни вважають такими, що суперечать міжнародному законодавству.

Есмінець проплив всередині 12-мильної зони навколо островів, тобто у водах, які Китай вважає своїми територіальними. Однак, оскільки США цього не визнають, за версією американських військових маневр здійснили у нейтральних водах.

На території островів архіпелагу Спратлі претендують В'єтнам, Китай, Тайвань, Малайзія, Філіппіни і Бруней. На островах зафіксовані великі запаси нафти і газу. У 2014 році Китай закінчив проект з перетворення декількох рифів архіпелагу на острови для розміщення військової інфраструктури.

Відділ моніторингу,

Останній Бастіон

Читайте також:
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
вчора, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
вчора, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13
Світ
«ЗА» проголосувало 14 членів Ради безпеки із 15, США – утрималися.
25 березня, 18:07
Світ
ШІ-ведучі на телебаченні обходяться дешевше, ніж справжні.
25 березня, 17:35