У Полтавському міськвиконкомі ожила мумія 300-річної давнини

ПОЛТАВА
23.04.2015, 10:18


За пропозицію встановити в Полтаві пам’ятник гетьману Івану Мазепі виступили кілька депутатів міської ради, оргкомітет «Ради Майдану» та екс-нардеп Микола Кульчинський.

Найбільший супротив голосуванню по пропозиції чинив міський голова Олександр Мамай, заявивши - «Це не мій гетьман».

Потрапити на голосування питання змогло тільки після наполегливих вимог громадських активістів, які зібралися в залі.

Проте депутати Полтавської міської ради своїм рішенням не підтримали встановлення пам’ятника українському гетьману в Полтаві: з 36 «за» проголосували тільки 8.

На сесії виступив голова Громадської Спілки «Останній Бастіон» Геннадій Сікалов, який після заяви Мамая, порадив меру вчити історію.

Олександр Мамай у відповідь заявив, що коли він ходив до школи, то Петро І бив шведів під Полтавою.

Микола Кульчинський сказав, що Олександр Мамай покриває себе і своїх дітей ганьбою, що він не знає історії. Після чого демонстративно покинув залу.

Як відомо, встановлення пам’ятника Іванові Мазепі в Полтаві не потребує фінансових витрат з бюджету міста, він був виготовлений коштом активістів. Частини скульптури вже були доставлені в Полтаву.


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01