​Коли сусіди – свині: в Кобеляцькому районі відновлять скандальний свинокомплекс

ПОЛТАВА
28.04.2017, 10:30
​Коли сусіди – свині: в Кобеляцькому районі відновлять скандальний свинокомплекс

"Білицький майдан", як охрестили місцеві жителі протести, що вибухнули в серпні 2016 році проти свинокомплексу ТОВ «Сільські традиції» в селищі Білики Кобеляцького району, можна сказати, виявився марним. Адже після кількох місяців пікетування стало зрозумілим, що скандальне підприємство таки відновить роботу.

Як повідомляє Gazeta.ua, свинокомплекс, який виник в 2011 році, належить російському олігархові Олександру Орлову. Місцеві мешканці постійно нарікали на нестерпний сморід та брак води в селищі. В серпні 2016 року місцевим жителям пообіцяли закрити підприємство, але вже в квітні поточного року керівництво області повідомило, що свиней у Біликах продовжать розводити.

​Коли сусіди – свині: в Кобеляцькому районі відновлять скандальний свинокомплекс_1

Інвестори пообіцяли побудувати біля ферми систему очисних споруд, щоб людям не так дошкуляв постійний сморід.

Але якщо споруди лише обіцяють, то судові позови проти громадських активістів свинокомплекс вже подав. На сьогодні таких зареєстровано вже 14. Розглядаються вони в Октябрському суді м.Полтави. Керівництво свинокомплексу вимагає відшкодувати 11 млн. грн., мотивуючи це тим, що від постійного блокування роботи ферми свині нібито втрачали вагу та дохнули, що принесло значні збитки.

До речі, 27 квітня у Кобеляцькому райсуді розпочався розгляд кримінальної справи за звинуваченням директора ТОВ «Сільські традиції» Юрія Грушевського у забрудненні у серпні минулого року 2,7 га земель запасу Білицької селищної ради свинячою гноївкою.


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27