Коли втрачати нічого, час виголошувати істини

ПОЛТАВА
19.04.2019, 06:16

Коли втрачати нічого, час виголошувати істини_1

Від багатьох одкровень щодо кінця цілої низки епох вранці 22 квітня не те що болить – голову зносить! Нормальна у клінічно-діагностичному сенсі людина, котра постає перед серйозним вибором, ворушить наявними мізками. Рубати – не рубати сливу на межі з сусідом. Ще по одній і – все, чи, е-ех!, де наше не пропадало? Ліпити з популіста кулю, чи перевірити множенням у стовпчик вірогідність учетверо нижчої ціни на газ? Моя хата скраю, чи – «та неоднаково мені»… На всіх рубіконах притомний громадянин послуговується індукцією-дедукцією, аргументами, власним і чужим досвідом, мудрістю авторитетів. Фольклором: гаряче – студи, дураче.

Ненормальні у будь-яких сенсах співмешканці по глобусу використати набутий еволюційний ресурс не можуть – нема власне самого ресурсу. У людського конгломерату, що не пройшов збагачення освітою, вихованням, самоствердженням, спрацьовують атавістичні інстинкти.

До невтішних прогнозів щодо реалій президентства Зе! схиляє не лише усім очевидна неготовність хлопця з вулиці виконувати важкуваті, м'яко кажучи, обов'язки. Днями маріонетці КоЗе усунені Майданом від влади клеврети Зека показали зуби (відміна націоналізації «Приватбанку», наїзд на люстраційне законодавство, звільнення Савченко з Рубаном, зняття арешту з майна Януковича-молодшого, припинення російських поставок вугілля тощо) і готовність по повній використати непрофесіоналізм і фрондерство вискочки. І це ще до інавгурації слуги народу! Ще два тижні тому ця мерзота сиділа нижче води і тихіше трави. Реванш?

За повної відсутності натяків на конструктив у взаєминах з Верховною Радою у найближчі місяці, більш ніж сумнівній кваліфікації оточення, що треться під шоуменом, примарних перспектив на співпрацю з МВФ і світовою дипломатією хамуватій ляльці-дилетанту світить ще й неминучий когнітив у стосунках з власними виборцями.

Від проделегованого на реальну Банкову віртуального слуги Голобородька вже наступної середи (у понеділок п'ють, у вівторок похмеляються), максимум п'ятниці плебс очікує:

- чорного хліба кирпичиком по 12 копійок;

- убуцегарення олігархів-корупціонерів (крім свого тель-авівського, звісно) з виплатою обіцяних десяти відсотків експропрійованого кращим представникам КоЗе!штабів, можна російськими рублями;

- зниження тарифів на газ до рівня 1913 року;

- підвищення зарплат щодня і набагато.

Хліба і видовищ. Будь-яка затримка з виконанням склепаної шаріковими програми Зе! загрожує розчаруванням у велосипеді як засобі президентського пересування і трощею лабораторії медпункту НСК «Олімпійський», яка не підтвердила підозри Зе!команди на залежність Порошенка не лише від шоколаду.

Так, страждання голодного, розчарованого у всьому на світі плебсу нас не роблять милосерднішими. Винуватіть у снобізмі, елітарних замашках, неполіткоректності, але очевидні і цинічні маніпуляції команди «Коло плюс Зеле» натовпом люмпенів викликають огиду. Ото, ніби дикуну подарували дзеркальце і чекають, що ідіот тепер віднесе усі кокоси до вождевого вігваму. Але увесь історичний досвід цивілізації потверджує марність надій дикуна на нову пов'язку на стегна. Стару здеруть. Разом із вмістом.

На хвилі національної ейфорії з нагоди пришвартування корабля дурнів до наших берегів можливі також: ультиматум НАТО щодо негайного виведення канадських інструкторів з Яворівського полігону без сухої пайки на дорогу; затвердження тризуба з 95-ма зубцями; розвезення аналізів кандидата Зе! до церков московського патріархату у якості рідких мощів; ротація Луценка на Поклонську з одночасним введенням до Генпрокуратури мироточивої ікони св. Ніколая ІІ Кривавого.

Серйозніше: перед Україною замаячили дефолт, ескалація російської агресії, знищення надій на європейське майбутнє, чергове сповзання у морок небуття.

Враховуйте, зе!ленські, що того Хому із вашого позеленілого натовпу, котрому невдовзі розвидниться і він насмілиться натякнути на кулястість Землі, просто затопчуть. Плебсом рулять емоції.

P.S. Вчорашнє вечірнє довгоочікуване представлення «команди Зе!» у всій її красі і осяянні, а осібно – у недолугості командира, утвердило нас у попередніх висновках щодо повного провалу версії «Коломойський з малими дітьми». Хіба що й направду Володимир Олександрович настільки заскочений романтизмом нігіліста, що хлопець свято вірить у можливість поширення успіху власного шоуменства «на кварталі» на сорокамільйонну державу. На жаль, крах абсолютно усіх романтиків від Христа до Ющенка пацанву не зупинить – зашорена.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01