Про прокурорів. Ваш час приходить, - Святослав Олійник

ПОЛТАВА
27.09.2014, 09:26
Про прокурорів. Ваш час приходить, - Святослав Олійник

«Зараз багато говорять про те, як за три місяці озолотився Махніцький, прийшовши на посаду генпрокурора, і, мабуть, озолотив своїх однопартійців.

Компетентні круги оцінюють доходи Махніцького за ці три місяці в 300 млн доларів. Особисто я цю цифру сприймаю як абсолютно реальну.

Я добре знаю цю систему і можу впевнено заявити, що прокуратура - була і є найбільш корумпованим органом. Весь рівень корупції в країні встановлюється рівнем продажності генпрокурора.

Пшонка монтував собі в будинок золоті вимикачі, Махніцький говорять купив Хайят. Яхти, автомобілі, розкішні будинки - це сенс їхньої роботи.

На Дніпропетровщині на посаді прокурора сидить ставленик Махніцького та Баганця - дехто Федик. Цей покидьок заробляє гроші з наркоторговців, причому глибина цинізму при цьому полягає в тому, що він при кожному зручному випадку згадує Небесну Сотню і щонеділі ходить до церкви. Але при цьому не гребує брати гроші і з конвертаторів, і з усіх, кому не лінь.

Я офіційно звернувся вже до нинішнього генпрокурора Яреми із заявою про злочини прокурора Дніпропетровської області. Із заявою про те, що прокурор отримує дохід з наркоторговців.

Навіть заява про злочин прокурора, написана на бланку Дніпропетровської ОДА, так і не було зареєстровано в генеральній прокуратурі як заява про злочин. Її просто «розписали» на якісь-то відділи і розглядають за процедурою закону про звернення громадян.

Сьогодні по скарзі однієї громадської організації суд визнав незаконною відмову в реєстрації злочину, вчиненого прокурором області.

Але їм і далі на все начхати. Швидше за все, вже підбирають у свої нові палаци золоті вимикачі.

В цей вівторок в Адміністрації Президента була нарада з приводу ідентифікації невпізнаних тіл з АТО.

В запрошенні було написано, що на нараді буде присутній заступник генпрокурора, але жоден заступник так і не прийшов.

Вони прислали заступника начальника якогось департаменту.

Мабуть у них є справи важливіші.

До чого я все це. До того, що с***м все одно прийде кінець.

Злодії, які крадуть на кістках і на крові, спіть і бійтеся. Сміттєвий ящик здасться для вас теплим і комфортним місцем, але боюся, що туди золоті вимикачі встановити не вийде. Думаю, що сміттєвим баком ці скоти невідіб'ються.

Я вже колись писав за минулої влади, що прокурори не зміняться поки на кількох деревах навпроти прокуратури не висітимуть деякі з їхніх колег.

Зараз це теж актуально.

Покидьки у прокурорській формі, які крадуть під державний гімн, біжіть. Ваш час приходить», - Святослав Олійник на своїй сторінці у Facebook.

Нещодавно в ЗМІ промайнула новина, що керівником Головного департаменту з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції Адміністрації президента буде призначений Віктор Войцишен, який за часів Віктора Януковича обіймав посаду заступника генпрокурора України.

Інформацію про призначення розповсюдило видання «ГОРДОН» з посиланням на джерело в АП.

«Войцишен проходить стажування, але де-факто вже виконує обов'язки, відповідно, підписує внутрішні документи і має вивіску на дверях кабінету», - повідомляє джерело.

За його словами, колишній заступник Віктора Пшонки з'явився на Банковій на початку цього тижня і зараз «вже фактично призначений».

Співрозмовнику «ГОРДОН» невідомо, хто лобіював призначення Войцишена в АП, однак, за його інформацією, колишній заступник генпрокурора точно зустрічався з президентом Петром Порошенко.

Разом з Войцишеним на роботу до департаменту з питань правоохоронних органів перейдуть ще 14 діючих співробітників Генпрокуратури.

«На сьогоднішній момент з Адміністрації президента в ГПУ відправлений запит щодо спецперевірки цих людей з подальшим їх переведенням у цей структурний підрозділ адміністрації. Всі вони - люди Войцишена», - йдеться у повідомлені.

Основні напрямки роботи департаменту, який очолить Войцишен, - погодження призначення всіх керівних кадрів в органи правопорядку та боротьба з корупцією.

До свого призначення в АП Войцишен працював прокурором Вінниці (2003-2005), прокурором Полтавської області (2005-2010), а з листопада 2010 року по лютий 2014 обіймав посаду заступника генпрокурора Пшонки і курирував головне слідче управління ГПУ. Отже, відповідно до ст. 3 п. 1 підп. 3 прийнятого 16 вересня Верховною Радою закону «Про очищення влади», він підпадає під люстрацію (протягом 10 років не може обіймати посади в органах державної влади, крім виборних).

«Що стосується люстрації (Войцишена. - Ред.), Це не обговорювалося. Більш того, закон про люстрацію ще не існує як такий. Тобто депутати проголосували за назву. Що буде в кінцевій редакції, не знає ніхто. Йдуть консультації щодо кінцевого змісту цього документа. Редакція, яка є проектом і викладена на сайті Верховної Ради, не остаточна. Очевидно, що вони будуть намагатися будь-яким способом обійти обмеження, які є в оприлюдненому варіанті», - зазначив співрозмовник.

Джерело видання підкреслює, що призначення глав департаментів Адміністрації носять секретний характер і не афішуються. 


Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36