Корупційне кубло в Полтавській медицині

ПОЛТАВА
23.11.2016, 12:31

Головлікар 1-шої міської клінічної лікарні м. Полтави Ганна Селькіна запровадила в закладі корупційну касу для отримання поборів з пацієнтів за надання безоплатної медичної допомоги, передбаченої Конституцією України.

Корупційне кубло в Полтавській медицині _1

На фото: Головлікар 1-шої міської клінічної лікарні м. Полтави Ганна Селькіна. У червні цього року отримала ІІ групу інвалідності з усіма бонусами на подарунок до свого 55 річчя.

Так, за операцію на зламаній кістці ноги та ліки з мешканця Полтавського району в лікарні стягнули 17 тис. грн.

– Для операції в мене не брали нічого. Мені тільки писали списки лєкарств, які я купляв і чек дали на титановий стержень, – коментує пацієнт.

Корупційне кубло в Полтавській медицині _3

У першу добу лікарня надала чоловікові необхідні ліки, та вже на наступний день йому написали список медпрепаратів і змусили купувати їх за власний кошт. Також пацієнт за свої гроші придбав титановий стрижень, який йому вставили на місце перелому. Якщо б грошей на стрижень не знайшов, лікарі б загіпсували ногу, чим спричинили ймовірну інвалідність пацієнта, говорить він.

– Лікар сказав, що вони можуть загіпсувати, але гарантій в последствії немає ніяких. Возможно, потім прийдеться ламать ногу, – хворий.

Чоловік зізнається, що гроші на операцію та дорогі ліки збирала його рідня впродовж тижня. Наразі хворий вже набрав боргів на 11 тис. грн.

Варто зазначити, що в травматологічному відділенні цієї лікарні працює син «смотрящого» за Полтавським Держгеокадастром Володимира Рибалки.

Корупційне кубло в Полтавській медицині _5

На зарплатню лікаря в 3-4 тис. грн Рибалка-син 2 місяці тому купив собі розкішний позашляховик Toyota Land Cruiser Prado, вартістю 1,7 млн грн.

Корупційне кубло в Полтавській медицині _7

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «Смотрящий» за Полтавським ДЗК Рибалка приховав від держави джип за 1,7 млн грн

Можливо, саме в корупційній касі, влаштованій Селькіною, і криється пояснення, як молодий лікар зміг придбати автівку, на яку його чесні колеги мають працювати понад 50 років, не ївши та не пивши.

Зазначимо, відповідно до статті 49 Конституції України, у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається БЕЗОПЛАТНО.

Згідно з Рішенням Конституційного Суду України за конституційним поданням 53 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положення частини третьої статті 49 Конституції України «у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно» (справа про безоплатну медичну допомогу) від 29.05.2002 р. № 10-рп/2002 встановлено, що положення частини третьої статті 49 Конституції України «у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно» треба розуміти так, що у державних та комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається всім громадянам незалежно від її обсягу та без попереднього, поточного або наступного їх розрахунку за надання такої допомоги.

Таким чином головлікарка 1-шої міської клінічної лікарні м. Полтави Ганна Селькіна як керівниця медичної установи порушила 3 і 49 статті Конституції України, а також статтю 184 Кримінального кодексу України – Порушення права на безоплатну медичну допомогу.

Уважати публікацію офіційним зверненням до прокуратури Полтавської області. 


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01