Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії

ПОЛТАВА
01.12.2016, 12:34

Корупційне вирішення земельних питань окремими керівниками та екс-начальниками землевпорядників Полтавського району викликало значний резонанс у суспільстві після публікацій, зокрема, «Останнього Бастіону». Керівники структурних підрозділів, чия незаконна діяльність і збагачення стали об’єктом загальної уваги тепер за будь-яку ціну намагаються виправдатися й звинуватити журналістів у нібито посяганні на честь і гідність.

Захист честі має місце тоді, коли ця сама честь в особи наявна. Інакше – це порожній струс повітря й конвульсійні спроби «відбілити» заплямовану власними вчинками репутацію.

Мова йде про розкрадання державного земельного фонду, передачу земельних ділянок наближеним до керівників землевпорядних організацій громадянам, нехтуванням державних інтересів, використання службового положення для власного збагачення.

За підтвердженою інформацією, екс-керівниця Держземагенства в Полтавському районі Галина Мусієць у 2009 році (будучи на той час приватним підприємцем), відвела у власність тодішньому першому заступнику начальника ГУ Держземагентства у Полтавській області Володимиру Рибалці земельну ділянку 0,21 га під житлову забудову. Адреса ділянки Полтавський р-н с. Копили, вул. Молодіжна, 33. При цьому Муієць як «досвідчений» інженер-землевпорядник порушила Розпорядження № 610 Прем’єр міністра України про заборону виділення лісових земель.

Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії _1

Через сервіс Гугл Карти видно, що на ділянці 0,21 га ліс вщент вирубано. Державі нанесені збитки в значному розмірі. Суму втрат лісогосподарського виробництва фахівець з 18-річним досвідом Мусієць розрахувати, на жаль, забула.

Тодішній перший заступник начальника ГУ Держземагентства у Полтавській області Володимир Рибалка досі обліковується в кадастрі як власник цієї ділянки (інформація доступна, якщо увійти в публічну кадастрову карту через сервіс Приват24), хоча в інтерв’ю «Останньому Бастіону» він відповів, що переписав дане майно на іншу людину. Сам держслужбовець приїздить на роботу на Toyota Land Cruiser Prado вартістю 1,7 млн грн, який він не задекларував. Пояснює, що авто купив його син (син Володимира Рибалки – лікар травматологічного відділення Полтавської міської клінічної лікарні №1– ред.), а батькові дав покататись.

Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії _3

БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ: «Смотрящий» за Полтавським ДЗК Рибалка приховав від держави джип за 1,7 млн грн

У ході подальшого журналістського розслідування, були виявлені факти корупційної складової у діях Мусієць при розподіленні 2 га земель в селі Сем’янівка (кол. назва Кротенки – ред.) Полтавського району.

На офіційному сайті Кротенківської сільради наявні фотоматеріали, що слугують доказовою базою в справі незаконної передачі Галиною Мусієць третім особам земель с/г призначення, які перебувають у користуванні сільськогосподарського підприємства ПАТ «Полтавське».

Прохання надати 1 га із землекористування ПАТ «Полтавське» громадянину Гаджи Шамілову й згоду сільськогосподарського підприємства на передачу Держземагенством було проігноровано.

При цьому те саме Держземагенство в той же час готувало запит аж на 7 осіб про отримання ними по 0,10 га з власності ПАТ «Полтавське».

Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії _5

Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії _7

Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії _9

Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії _11

Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії _13

Корупційні схеми Полтавського Держгеокадастру та роль маленьких мишей у цій історії _15

НАТИСНІТЬ ДЛЯ ПЕРЕХОДУ НА ПЕРШОДЖЕРЕЛО

Вибірковий принцип погодження / не погодження в наданнях дозволів на розроблення проектів землеустрою Галина Мусієць, будучи на державній посаді, пояснювала Шамілову та Нурмагомедову «особливим» тарифом.

ДЕТАЛЬНІШЕ: Влада провокує кривавий земельний конфлікт

Цей матеріал не має на меті дискредитувати роботу Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області в цілому чи його окремі структурні підрозділи. Наведені факти з доказовою базою – це спосіб, у якій правда про злочини в земельній сфері Полтавщини стає доступною для широкого загалу та, передовсім, працівників правоохоронних й антикорупційних органів. Адже той, хто сприймає зло без спротиву стає його поплічником. Рівно, як і той, хто намагається подавати брехню за істину, навіть, якщо це спроба зберегти обличчя.

У всього є своя ціна. Поміж тим, правда завжди одна, важкодоступна і зрозуміла не всім.

Видання висловлює особливу подяку Сем’янівській (Кротенківській) сільській раді за збереження на своєму сайті матеріалів щодо протизаконних дій Галини Мусієць. Ці докази значною мірою допомогли журналістам при підготовці розслідування, а читачам допоможуть краще усвідомлювати масштаб «шатуну» в місцевому Держгеокадастрі. 


Читайте також:
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
20 квітня, 15:35