«Корупція святкує перемогу»: пройшли вибори голови Апеляційного суду Полтавської області

ПОЛТАВА
03.04.2015, 10:58

Сьогодні, 3 квітня, судова система Полтави в черговий раз продемонструвала Україні, що ніяких позитивних змін і зрушень бути не може, поки цього не зажадають самі люди. Вибори голови Полтавського апеляційного суду вперше пройшли з відкритими дверима для громадськості та журналістів. Та, на жаль, до жодних позитивних змін це не призвело. Андрій Рябішин знову очолив Апеляційний суд Полтавщини, набравши більшість голосів (29 з 52).

Чому так сталось? Питання суто риторичне, адже про хабарі та тиск на суддів ми всі добре знаємо, хоча воліємо про це мовчати. Та є й інші чинники. Напевно найбільш болючий з них - пасивність полтавської громади. Точніше більшості громади й громадських активістів. Адже пасивність з боку громадян і призводить до того, що подібні «рябішини», які прописуються в свинарниках, щоб відхапати собі понад 150 метрів жилої площі в центрі міста, знову і знову стають головами судів. Коли одні громадські активісти говорять про кричущі випадки корупції в суді інші активісти мовчать, а судді, що присутні на зборах починають в один голос гомоніти, що це питання не по справі.

Звісно не по справі, але, якщо вам байдуже, що ви обираєте негідників, то це ставить певні запитання і до вас. З якої причини Ви так чините? І, на жаль, всі можливі варіанти не додають плюсів до вашої карми.

Громадські активісти, що були присутні, раз від разу повторювали про те, що суддя має бути гідним своєї посади. Що судді – це не привілейована каста, а такі ж люди, як і ми з вами. Але якщо це справді так, то що робив автобус з міліціянтами під стінами суду? Хто, чого і з якої причини боявся? Чесним людям нічого боятися, але це лише особиста думка.

 «Корупція святкує перемогу»: пройшли вибори голови Апеляційного суду Полтавської області_1

 «Корупція святкує перемогу»: пройшли вибори голови Апеляційного суду Полтавської області_3

рештою про те, як все закінчиться стало розуміло ще до початку голосування. Здебільшого завдяки одній фразі Сергія Мілаша секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ:

«Агітація в день обрання не проводиться. Вона проводилась до цього. І тому казати добре на одного, а погано на іншого ми вже не можемо. Ми вже все це обговорили до цього…», - що конкретно він мав на увазі нам звісно не відомо, але і здогадатися не важко.

Про тісний взаємозв’язок Мілаша і Рябішина з Касмініним ми вже знаємо, а цього разу вдалось і на власні очі побачити, як вони справно працюють у парі: Рябішин шепче Мілашу вказівки, а вже через хвилину Сергій Павлович перехоплює слово і розпочинає свою палку промову.

 «Корупція святкує перемогу»: пройшли вибори голови Апеляційного суду Полтавської області_5

 «Корупція святкує перемогу»: пройшли вибори голови Апеляційного суду Полтавської області_7

Але є результат. Вибори відбулись. Наступні два роки Андрій Рябішин продовжить головувати Полтавським апеляційним судом і наголошує, що одним з найбільш пріоритетним напрямком в його роботі буде взаєморозуміння між суддями:

«Всі здобутки, які будуть досягнуті, будуть тільки спільними здобутками Апеляційного суду», - що конкретно мав на увазі Рябішин нам не відомо.

Але не зайвим буде нагадати громаді і про деякі колишні здобутки пана Рябішина:

- "Випадкова" вдача, або чому суддя Рябішин не арештував хабарника Блажівського

- Судді Струков і Рябішин відбили у СБУ посередника корупційних схем полтавської мерії

- Имя им Легион

- За Рябішина заступився ставленик Януковича

- Голова Апеляційного суду Полтавщини прописався в нетрях. Та вважає, що майнова люстрація -не про нього

- На «Останній Бастіон» здійснена потужна хакерська атака

Олександр Сергєєв


Читайте також:
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54