Кременчуцькі заводи без газу повністю зупиняться

ПОЛТАВА
18.06.2014, 08:41
Кременчуцькі заводи без газу повністю зупиняться

Центр зайнятості Кременчука вже збирає інформацію для формування суми необхідних коштів для виплат допомоги робітникам.

На початку тижня Росія припинила поставки газу в Україну.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан на засіданні Кабміну.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк дав вказівки профільним міністерствам підготувати законопроект про надзвичайний стан в енергетичному секторі. Що передбачатиме закон - поки не повідомляється, а ось Центр зайнятості вже збирає інформацію для формування суми необхідних коштів на виплату допомог робітникам.

Як повідомив директор Кременчуцького центру зайнятості, його відомство вже обдзвонило підприємства і виявилося, що без газу КрАЗ, стальзавод і завод техвуглецю (КЗТВ) можуть повністю зупинитися.

- За технологічними нормам і вимогам безпеки для розпалювання нашої сировини застосовується тільки газ. Рідке паливо не може застосовуватися. Якщо припиняться поставки газу, ми будемо змушені зупинитися. Правда, відразу зазначу, що поки попереджень про відключення газу немає, - інформує директор КЗТВ В'ячеслав Яворський.

А ось «Укртатнафта» без газу працювати буде - завод може перейти на мазут.

На колісному заводі виробництво коліс не припинять, а ось малярка працювати не зможе. Як без газу зможуть зараз працювати інші підприємства - поки уточнюється.

Андрій Торін

"Останній Бастіон"


Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06