Кремль виділив на пропаганду понад 1 млрд. $

СВІТ
04.08.2016, 09:10
Кремль виділив на пропаганду понад 1 млрд. $

Російська пропаганда, як державна, так і «приватна» (яка належить членам путінського кола), цьогоріч отримала з бюджету майже 61 млрд рублів, підрахували в російському «Forbes». У минулому році на державне фінансування ЗМІ виділялося більше – понад 72 млрд рублів.

Найбільшим одержувачем державних грошей став холдинг ВГТРК, який на належить уряду Росії. Медіа цієї групи отримали 22,5 млрд рублів, це на 2 з гаком млрд менше, ніж в минулому році.

Скоротилися витрати і на чекістський телеканал «Russia Today»: у 2016 році ЗМІ отримав 17,5 млрд рублів. Роком раніше субсидія становила 20,8 млрд.

Третє місце посіло агентство «Росія сьогодні» (в минулому – «РИА Новости»). Холдинг кремлівського рупора Дмитра Кисельова обійшовся бюджету трохи більше 6 млрд рублів. Витрати в порівнянні з 2015 роком збільшилися, але несуттєво – приблизно на 13,5 млн рублів.

Субсидії також отримали «Перший канал» – 4 млрд. Телеканал банди МО «Зірка» обійшовся в 2016 році в 1 мільярд рублів.

На ЗМІ, де відсутнє політичне мовлення («Культура», «Карусель», «Матч-ТВ», радіо «Орфей» та ін.) Кремль витратив трохи більше 1 мільярда рублів.

Нагадаємо, у Полтаві міська рада виділила кошти ЗМІ на висвітлення діяльності ради. Полтавців обурило, що 150 млн грн з бюджету міста депутати виділили на канал, що транслює порно в нічний час.

БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ: ГОЛОС НАРОДУ: «Полтавська міськрада виділила 150 тис. грн на канал, що транслює порно»

Читайте також:
Світ
Між США та Ізраїлем загострюється політична криза. Представники Демократичної партії (партії влади) тиснуть на режим у Тель-Авіві.
08:21
Світ
Довгий час фінляндці вірили, що зможуть утихомирити свого східного сусіда. Тепер Москва — знову ворог №1, як було раніше в історії...
06:01
Світ
Мусульманська громада традиційно вважається доволі закритим середовищем. Однак у закладах освіти Німеччини стан справ зовсім інший.
вчора, 12:37
Світ
Йдеться не лише про Польщу, а й про інші країни Заходу.
вчора, 09:40
Світ
Америка та Європа не просто можуть, але мають підготуватися до того, що буде відбуватися далі у війні. Україна не повинна бути самотньою.
23 квітня, 06:00
Світ
Влада Польщі готова піти на розміщення на своїй території американської ядерної зброї.
22 квітня, 16:12