Куди провалиться світ з перемогою ЗеК'а?

ПОЛТАВА
28.03.2019, 06:12

Куди провалиться світ з перемогою ЗеК'а?_1

Не грішіть, панове. Один зек вже перемагав. Говерла встояла, і світ не впав. Якби не Майдан, зникла б Україна. Не впаде світ і цього разу, хто б не виграв 31.03/21.04 – Тимошенко, Зеленський чи Порошенко. От лише навіщо Вітчизні пригоди?

Сьогодні «колеги по юності» і фейсбуку, заскочені емоційним шалом, запитують нас, порохоботів, чи буде нам соромно, коли програє Порошенко?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003052511714

Звісно, пектимемо рака. Паленітимемо! Головно з того, що розраховували на певний рівень нашого кола. Яка-не-яка, нехай і радянська, але ж освіта, так, не всі ми поголовно просунуті філософи-постмодерністи, але, принаймні, більшість з нашої, вже точно не підліткової братії здатна на ідентифікацію голого популізму і розважливе поцінування зробленого та обіцяного. Як там у толерантного Матвія: не чіпай, хазяїне, кукіль, нехай росте, всьому свій час – ще просіємо полову?..

Наша чи й не патологічна делікатність простягається так далеко, що ми впритул не хочемо помічати своїх знайомих і друзів поміж дуже специфічного електорату.

Тим більше, за умови перемоги нашого по-вашому бариги, привчені з часів полум'яної піонерії своїх не здавати, присягаємося покривити душею і засвідчити, що не бачили вас, друзі, ні серед кликуш на проплачених збіговиськах фанатів нового курсу в нікуди, ні в оточенні колгоспних бабусь, які переплутали Юлю з дівером. І щоб вас не шикувало до тих шерег – маячня, невсипущий характер правдолюба, прикрий збій здорового глузду, матеріальна скрута чи нігілізм Лєбєзятнікова – це ваш вибір. Соромити за нього? З якого дива?! Просвітлені ви наші?

Як на нас, це все одно, що пред'являти претензії до фізіології березневого котяри. І тому – хоч кілок на голові теши, а вдома він не ночуватиме.

Звісно, залишаємо за собою право на своє «запаморочення» і свої «перебої з олією». Під тиском звинувачень у прихильності до садюги, котрий довів наших опонентів разом з українським народом до геноциду, посміємо порекомендувати, незважаючи ні на що, шановному Володимиру Олексійовичу сеанс психологічного наративу.

Всідайся, друже, перед люстром і з годину бубони усі капості, які почув на Ньюс Ван про какао-боби як ненависну сировину шоколаду; про спаскуджену долю Липецька – славної батьківщини радянського героя №6, полярного льотчика Михаїла Водоп'янова – де підступний бандерівець, барига-фабрикант упродовж довгих тринадцяти років нещадно експлуатував переважно непитуще населення, нав'язуючи місцевим працелюбним патріотам солодкі плитки з тризубом замість зарплати; про садки вишневі коло хати, обгризені до камбіальних кілець вимираючими українцями …

Коли проклянеш китайців, котрі на українську біду винайшли порох; і зійдеш слиною від згадки про пузце лосося, на яке не настачиш ні зарплати, ні пенсії (гривень триста ж добавили?); і від прокльонів на адресу порохобота Едуарда Ф. заціпить тобі обидві щелепи і піднебіння зробиться чорним як штрек шахти імені Засядька; і ладен будеш прийняти іслам, щоби лише не чути, не бачити, не знати того піндоського томосу анафемській УПЦ; і ти вже майже погодишся на газ по чотири з половиною, федералізацію Лугандону і портрет Юлі з Тарутою, знай, друже, ти готовий до зцілення.

Витри сльозу носовичком (не соромся, тут усі свої, погладь завітний вензель Ю та В), згадай оту якусь давню психотравмуючу ситуацію, яка, бачиш, коли і чим відлунила. Може, колись піонером пса злякався? Спробуй розказати про ту пригоду собі так, наче пишеш шкільний переказ. Без зайвих емоцій, якомога об'єктивніше, з деталями, згадай думки та почуття, переляк, якщо й в штани тоді напудив – нічого, деталізуй, сьогодні не до ніяковості.

О, велика сила наративу! Деякі аспекти виборів-2019 відкриються зовсім з іншого боку і Ви, шановний пане, ніби осяяні вищою благодаттю, запросите осоромлених, зницених до втрати електоральної подоби, доведених людожером Порохом до геноциду друзів на вечірнє кьянті. Цей гіпнотичний наратив відчутно посприяє саморозвитку, можливо, навіть натякне на право порохоботів мати власну думку.

Переконані, що за літо наратив виявить сповна свої цілющі властивості, і на парламентські вибори Ви, Володимире Олексійовичу, вийдете хоч і з «Батьківщиною» в голові, зате з Батьківщиною в серці.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00