LED-ліхтарі та острівки безпеки: 13 аварійних переходів Полтави обладнають безпечнішими умовами

ПОЛТАВА
02.06.2017, 08:28
LED-ліхтарі та острівки безпеки: 13 аварійних переходів Полтави обладнають безпечнішими умовами

У Полтавській області зараз 13 пішохідних переходів з підвищеною небезпекою. Тут, зазначають в автодорі, найчастіше трапляються аварії за участю пішоходів.

Таку обстановку пояснюють поганою зорієнтованістю водіїв у дорожній обстановці. Не допомагають навіть дорожні знаки, тому є потреба підвищити рівень безпеки тут.

Планують встановити попереджувальні знаки переходів не тільки на узбіччях, а й над проїзною частиною. Таким чином видимість підвищиться зі 150 м до 800-900 м. Також хочуть встановити острівки безпеки та підсвічування дорожних знаків.

Наприклад, на Дніпропетровщині вже зараз на окремих ділянках трас регіонального та державного значення встановлені дорожні знаки з підсвічуванням, яке працює на сонячних батареях.

У рамках пілотного проекту встановлять попереджувальні знаки переходів не тільки на узбіччі дороги, але й над проїзною частиною, що підвищить видимість зони переходу зі 100-150 метрів до 800-900 метрів. За необхідності у межах переходу встановлять додаткове освітлення та організовані острівки безпеки.

Зазначимо, що найнебезпечнішими ділянками трас Полтавщини є: недобудовані ділянки дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський, селище Красногорівка та Чутове. 

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00