Леонід Кравчук: США були проти незалежності України

УКРАЇНА
23.08.2016, 09:24
Леонід Кравчук:  США були проти незалежності України

Перший президент України Леонід Кравчук розповів журналістам про події 25 річної давнини в своєму інтерв'ю, яке вийшло до Дня незалежності України 24 серпня.

– Говорячи про стосунки США і України – ми стратегічні партнери. Але так було не завжди. Часи, коли президентом США був Буш, а Горбачов керував СРСР, могли стати фатальними для України, – сказав Кравчук. – Тодішня влада США не бажала бачити Україну як самостійну державу. Якщо ви пам'ятаєте, то Буш виступав у Верховній Раді України із заявою, що ми повинні проводити реформи для перетворення Радянського Союзу, а не розвалювати його.

Та зараз інший час, інше керівництво країн, яке змінило вектори політики в другий бік, переконаний Кравчук.

– Тепер все змінилося. Сьогодні США - це хороший друг і важливий партнер, який підтримує Україну в усіх аспектах. У США підтримують нашу боротьбу з корупцією, схвалюють і допомагають в реформах країни. Дуже активно підтримують реформи прав людини в країні. І ми прислухаємося до думки нашого друга, – повідомив Леонід Кравчук журналістам.

При цьому екс-президент України не став прогнозувати, що буде, якщо в США знову круто змінять свою політику і порадять Києву «не розвалювати Росію».

Відділ моніторингу