Лисак хоче позбавити Гребінку лікарні

ПОЛТАВА
14.09.2015, 06:54
Лисак хоче позбавити Гребінку лікарні

Залізнична лікарня міста Гребінка досі не отримала обіцяних коштів на існування.

Лікарня обслуговує понад 9 тисяч осіб. Нині тут немає коштів на зарплати персоналу, комунальні та інші матеріальні затрати медичного закладу.

Керівники медичної галузі хочуть злити два медичних заклади і приєднати залізничників до Гребінківської центральної районної лікарні.

Під час ефіру програми «Рибний день» на Громадському телебаченні Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров’я розповів, чому медзаклад не отримав обіцяні кошти.

– На території цього міста є ще одна лікарня – Гребінківська центральна районна лікарня. Населення міста – менше 20 тисяч. Ми нині стоїмо на тій позиції, що варто злити ці два медичних заклади, – зазначив Лисак.

Тобто, Віктор Лисак уважає, що одна лікарня зможе якісно обслуговувати таку кількість населення? Що робити з 9 тисячами людей та 8 районами двох областей, які обслуговує цей медичний заклад? А про медичний персонал залізничної лікарні директор Департаменту охорони здоров’я подумав? Чи таки дійсно йде свідоме нищення медичної галузі України з метою свідомого й цілеспрямованого геноциду українців?

Не треба казати, що немає грошей на фінансування медзакладів, вони в державі є. Проблема, що через таких чиновників, як Лисак, зокрема, ці кошти не надходять до місця призначення.

Зокрема, під час реконструкції пологового відділення іншої районної лікарні - Пирятинскьої ЦРЛ під «Центр матері» (м. Пирятин, вул. Визволення, 54), фірма «Промпостач і К» із допомогою та «кришуванням» відомих нам осіб (колишнього прокурора Стрелюка та згадуваного вище директору Департаменту охорони здоров’я Лисака) відмили собі понад третину коштів із загальної суми договору, що становить 16300000,00 грн (Договір 03-43 від 06.08.2012).

Такі випадки корупції у медичній галузі в Полтавській області непоодинокі. «Останній Бастіон» писав і про проблему Чутівської ЦРЛ і наводив суттєві докази розкрадання грошей при реконструкції хірургічного відділеня та капітального ремонту у лікарні:

http://bastion.tv/news/strelyuk-i-lisak-razom-iz-p...

Закрити Гребінківську залізничну лікарню чи приєднати її до ЦРЛ - не найкраща ідея, оскільки цей медзаклад надає медичну допомогу працівникам Південної залізниці на лінії, протяжність якої понад 200 км на території двох областей – Полтавської та Чернігівської, а штат працівників – 277 осіб.

Сама Гребінка – місто районного значення, розташоване на перехресті двох важливих залізничних магістралей: Харків – Київ і Москва – Одеса. Цей населений пункт іще називають «містом залізничників», оскільки чималий відсоток його мешканців працює саме на залізниці.

У статті використані фрагменти матеріалів ресурсу "Коло" та "Новини Полтавщини". 


Читайте також:
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
15:35
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11