​Лубенська громада провела творчий вечір присвячений історії вітчизняного кіно

31.10.2019, 07:27
​Лубенська громада провела творчий вечір присвячений історії вітчизняного кіно

У Лубенському краєзнавчому музеї провели культурно-мистецький вечір «Лубни і кіно», присвячений кіномистецтву.

Про це інформує сайт місцевого органу самоврядування. Зустріч відбулась 24 жовтня у приміщені музею імені Гната Стеллецького, темою якої стали перші кінопокази у Лубнах на початку ХХ століття.

Молодший науковий співробітник установи Тетяна Сафронова зачитала присутнім уривки зі спогадів лубенців Сергія Тимофєєва, Івана Маньковського, Петра Лубенського, які долучились до створення кінострічок таких режисерів, як Іван Кавалерідзе, Леонід Гайдай і Сергій Параджанов. Насамкінець було переглянуто уривки з фільмів «Люм’єри», «Коліївщина», «Перший парубок», «Весілля в Малинівці» та «Дипломати мимоволі».

Читайте також:
Історія
Ви напевно чули безліч теорій про піраміди. Що це — гробниця фараона, або збудована культова споруда представниками позаземної цивілізації.
27 березня, 21:33
Історія
Сармати були добре захищені в бою і мали розвинену кінну культуру.
27 березня, 18:12
Історія
5 цікавих фактів про орден тамплієрів
27 березня, 15:51
Історія
Більшовицькі загарбники завжди відрізнялися своїм дикунським ставленням до поневолених народів. Не тільки європейців мордували, а й азійців.
27 березня, 13:27
Історія
Жінка, яка врятувала Францію від цілковитої анґлійської окупації, була принесена у жертву фанатиками. Пізніше її визнали святою.
27 березня, 06:01
Історія
Що пов'язує Орден тамплієрів з галицько-руськими теренами?
26 березня, 11:13