зеббрі

ПОЛТАВА
26.03.2015, 10:22

Громадське ТБ Нетвьорк Полтава в своєму сюжеті розказало як чиновники полтавської мерії ухиляються від зустрічей з активістами велоруху та демонстративно показують незацікавленість в поліпшенні доріг.

Громадські організації «СІТІ ЛЕБ» та ГО «Велополтава» провели перший круглий стіл із міською владою, представниками департаментів міськвиконкому та громадськими активістами на тему «Розвиток велоінфраструктури міста». Міський голова Полтави Олександр Мамай, який обіцяв особисто з’явитись на обговорення, певно мав важливіші справи, чи просто проігнорував цей захід.

Велосипедники просять чиновників допомогти облаштувати в місті велодоріжки та велопарковки. Наразі велопарковки немає навіть біля мерії.

Координатор проекту «Полтава велосипедна» Ірина Садовнікова, яка була головним модератором заходу, каже, - автодороги та тротуари Полтави то суцільні ями, сама велосипедистка неодноразово трапляла у дорожні халепи через вибоїни, організований велосипедний рух містом практично неможливий.

Любителі велосипедів запропонували владі міста кроки, які мають бути зроблені для реалізації проекту. Під час презентації чиновникам ще раз пояснили переваги і потребу розробки концепції велоінфраструктури міста, доцільність занять велоспортом і досвід інших міст України у створені і впроваджені подібних розробок.

В кінцевому результаті, за очікуваннями ініціаторів заходу, у вересні цього року, після низки досліджень і двох відкритих воркшопів, створену концепцію мають затвердити на сесії міської ради. Проте активність, яку показали представники структурних підрозділів міськвиконкому, точніше сказати, завуальовану байдужість і необізнаність у проблемі, вказує на малоймовірні зустрічні кроки і підтримку з боку міської влади.

Коментувати проблему в мерії врешті відмовились. Показовіше на відео:


Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45