​«Маршальські» варіанти для України…

ПОЛТАВА
14.04.2017, 12:58

На економічному й політичному горизонтах замайорів найбільш реальний план відновлення економічної ситуації за останні роки незалежної України. Так вважає Андрій Міселюк, політолог, директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог".

Розмови трирічної давнини про необхідність глобального плану розвитку для України після Євромайдану, який для зручності називають «новим «планом Маршала» для України», поступово набуває практичних обрисів. З`являються основи цього плану – визначення першочергових задач, строки, засоби та методи для контролю ефективного використання виділеної допомоги.

Обнадійливим сигналом для прибічників такого плану стала підтримка цієї ініціативи Європейською народною партією (ЄНП). Президент П.Порошенко назвав це черговим проявом позитивного ставлення Євросоюзу.

Звичайно, одностайну підтримку ЄНП «декларації про необхідність» не варто розцінювати як стовідсоткову гарантію практичного виконання найближчим часом, однак вона є політичним сигналом про те, що Європа стала на щабель вищою в розумінні необхідності комплексного й ефективного плану розвитку України.

Європейські політики проводять паралелі між Україною та іншими країнами, яким допоміг такий план у подоланні кризи та стабілізував економіку. Як зазначив Андрюс Кубілюс, колишній прем`єр Литви, «щоб Україна утрималася на шляху реформ, необхідно щось нове, й головне, - дієве, з цим може справитися тільки «план Маршала» - інвестиційний пакет в реальну економіку». За розрахунками фінансових експертів обсяг інвестицій становитиме близько 5 млрд. доларів на рік.

У будь-якому випадку - це інвестування – надходження капіталу, яке може надходити через приватизацію, державні гарантії та ін.

За словами литовського політика, практична реалізація цього плану почнеться не раніше 2018-2019 років. І це за найбільш оптимістичними прогнозами, не беручи до уваги бюрократизм ЄС і готовність України.

За матеріалами

https://lb.ua/

Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18