МБРР виділить 800 млн доларів США на ремонт дороги від Полтави до Харкова

ПОЛТАВА
09.07.2014, 06:57
МБРР виділить 800 млн доларів США на ремонт дороги від Полтави до Харкова

Міжнародний банк реконструкції та розвитку виділить Україні 800 мільйонів гривень на ремонт ділянки від Полтави до Харкова автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський, будівництво об`їзної дороги навколо Решетилівки та транспортної розв’язки у с. Бутенки.

Такої домовленості було досягнуто в ході чергового перегляду проектного портфелю МБРР, що днями відбувся у м. Києві,- інформує прес-служба автомобільних доріг України.

«Цьогоріч було досягнуто найвищої рівня вибірки кредитних коштів за всіма проектами – понад 30%, а це – значний прогрес у порівнянні з минулими роками, котрий яскраво демонструє МФО ефективність співпраці з Україною. Саме тому керівництво представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові, в особі його директора Чімяо Фана засвідчило свою готовність збільшувати портфель інвестицій в українську економіку», – повідомила начальник Відділу міжнародного співробітництва Державного агентства автомобільних доріг України Тереза Бабич.

Вона також додала, що серед низки країн Східного регіону та Центральної Азії за темпами вибірки Україна займає 6 місце, а доля транспортної галузі в інвестиційному портфелі Банку в Україні сягає близько чверті – 25% і має тенденцію до збільшення.

В Укравтодорі нагадали, що за рахунок МБРР в Україні вже реалізовуються 2 проекти.

Перший – «Проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху» має на меті покращення транспортно-експлуатаційного стану та безпеки дорожнього руху на ділянці м.Бориспіль – м.Лубни міжнародної автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський. Його завершення заплановано на осінь 2014 року.

Другий – «Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху» націлений на покращення транспортно-експлуатаційного стану та безпеки дорожнього руху на ділянці м.Лубни–м.Полтава міжнародної автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський має завершитися у 2016 році.


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01