​Меморіал пам'яті Небесної сотні у Полтаві знову спаплюжили

ПОЛТАВА
13.06.2014, 11:56
​Меморіал пам'яті Небесної сотні у Полтаві знову спаплюжили

Якщо минулого разу вандалізм носив більш-менш патріотичний характер (фундамент постаменту розмалювали патріотичними надписами), то цієї ночі монумент зазнав більш радикального втручання.

Постамент, на якому стояв пам’ятник «вождю пролетаріату», і котрий до сьогодні був прикрашений українською символікою і віршами, присвяченим пам’яті "Небесної сотні", вандали перетворили у проросійську «святиню». Проросійськи налаштовані люди, зафарбувавши вірші у «колорадський» двоколор, спаплюжили його надписами «Русь». Щоправда, яку «Русь» вони мали на увазі сказати важко, адже свого часу була лише Київська Русь. Певне, мали на увазі все ж таки Росію.

Але подібні антиукраїнські дії в Полтаві не проходять непоміченими і вже до 12 години дня небайдужі активісти за допомогою ганчірок і розчинника, майже повністю, позбавились надписів і відтерли чорно-жовтий двоколор. 

Звісно, обійтись без втрат і повернути первозданний вигляд повністю не вдалось (деякі частини віршів стерлись), але, за словами активістів, вони повні рішучості відновити надписи до їх первозданного вигляду і покарати винних.

Нагадаємо: У квітні цього року полтавські художники прикрасили постамент орнаментом та віршами про «Небесну сотню».


Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06