Меморіальну дошку М. Грушевському відкрили в Полтаві

ПОЛТАВА
26.09.2016, 09:54
Меморіальну дошку М. Грушевському відкрили в Полтаві

У Полтаві встановили меморіальну дошку Михайлу Грушевському.

На вулиці Стрітенській, 37 (кол. Комсомольська, 37) відсьогодні розміщена меморіальна дошка Голові Центральної ради УНР Михайлу Грушевському. Захід відбувся з нагоди 150-річчя народження відомого громадського, політичного діяча.

Меморіальну дошку М. Грушевському відкрили в Полтаві_1

Меморіальну дошку М. Грушевському відкрили в Полтаві_3


Як пояснили організатори заходу, саме у будинку за цією адресою професор, відомий громадській і політичний діяч, голова Наукового Товариства імені Т.Шевченка у Львові (1897-1913), голова Центральної Ради Української Народної Республіки виступив із промовою на відкритті Українського клубу в Полтаві (клуб сприяв поширенню української літератури, проводив легальну просвітницьку діяльність).

Нагадаємо, 15-го жовтня 2015-го року було вирішено виділити кошти на розміщення цієї пам'ятки до 150-річчя від Дня Народження Грушевського.


Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00