Меркель: «Британія поки залишається в Євросоюзі». Процес довгий і ще не відомо, чим закінчиться

СВІТ
28.06.2016, 11:55
Меркель: «Британія поки залишається в Євросоюзі». Процес довгий і ще не відомо, чим закінчиться

Британія залишиться членом Євросоюзу з усіма правами та обов'язками до тих пір, поки йдуть переговори по її виходу з ЄС, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

«До тих пір, поки йдуть переговори, Британія залишається членом Європейського Союзу, всі права і обов'язки, що випливають із цього членства, необхідно поважати до повного виходу з ЄС, і це однаково поширюється на обидві сторони - як на Британію, так і на ЄС», - заявила Меркель сьогодні, виступаючи в парламенті з урядовою заявою.

За словами Меркель, коли Британія подасть запит на вихід із Союзу відповідно до статті 50 Лісабонського договору, почнеться «дворічний термін переговорів».

«Цей термін може бути продовжений, теж за допомогою одностайного рішення. В кінці буде сформульовано угоду про точні деталі виходу Британії з ЄС», - додала канцлер.

Відділ моніторингу

Читайте також:
Світ
Нащадки поневоленого московитами у XIX столітті кавказького народу мають нагоду повстати проти окупантів. Чи скористаються вони шансом?
вчора, 14:45
Світ
У 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи розгляне питання про прийняття Косово до складу організації.
16 квітня, 11:43
Світ
Ганну Ґутьєррес визнали винною в ненавмисному вбивстві українки Галини Гатчинс у жовтні 2021 року.
16 квітня, 11:28
Світ
Поки адепт культурмарксизму з Арґентини на посаді Папи Римського закликає українців здійняти білий прапор, його підлеглі почали каятися.
14 квітня, 17:21
Світ
Сіоністське лобі на берегах Потомаку знову активізувалося. Військово-релігійний режим аятол напередодні вночі завдав потужного удару.
14 квітня, 15:03
Світ
На вулицях Будапешта знову з'явилися патрулі комуністичних поліцаїв. Їх цілеспрямовано завезли із КНР для нагляду за китайцями.
14 квітня, 12:45