Міф про «сталінську індустріалізацію». Хто ж побудував Союз?

СВІТ
18.07.2016, 09:29
Міф про «сталінську індустріалізацію». Хто ж побудував Союз?

За 10 років американці побудували в СРСР близько 1500 заводів і фабрик. У Союз приїхало близько 200 тисяч американських інженерів і техніків, які керували майже мільйонною армією в'язнів ГУЛАГу.

Усього за 10 років (1930-1940) американці створили в СРСР хімічну, авіаційну, електротехнічну, нафтову, гірничодобувну, вугільну, металургійну та іншу промисловість, найбільші в Європі заводи з виробництва автомобілів, тракторів, авіаційних двигунів і іншої продукції.

Наприклад, знаменитий Сталінградський тракторний завод був цілком побудований в США, демонтований, на 100 судах перевезений і зібраний в СРСР. «Дніпрогес» побудувала американська фірма «Cooper Engineering Company» (і німецька компанія «Siemens»). На цьому заводі створили перші танки.

Горьковський автозавод (ГАЗ) був побудований американською компанією «Austin».

Теперішній АЗЛК побудований за проектом Форда. Знаменита Магнітка – точна копія металургійного комбінату в м Гері, штат Індіана.

Фірма «Albert Kahn Inc» спроектувала і побудувала 500 радянських підприємств!

Альберт Кан – індустріальний архітектор Детройта. Причина звернення саме до Кана полягала в тому, що спроектувавши всі заводи Форда, він відпрацював високопродуктивну технологію проектування промислових підприємств.

У США його фірма штатом в 400 осіб готувала робочі креслення за тиждень, зводила за п'ять місяців корпус промислових підприємств. Кан зміг практично довести, що здатний зробити те ж саме і в СРСР: проект СТЗ був виконаний у рекордно короткі терміни; будівельні конструкції для нього були виготовлені в США, перевезені в СРСР і змонтовані протягом шести місяців.

Саме фірма «Albert Kahn Inc» створила в СРСР школу передового індустріального зодчества.

Разом з заводами створювалися міста для робітників. Ернст Май – німецький архітектор, брав участь в розробці архітектурних проектів близько 20 радянських міст.

За 10 років американці побудували в СРСР близько 1.500 заводів і фабрик.

В СРСР приїхало близько 200 тисяч американських інженерів і техніків, які разом із небагатьма дореволюційними кадрами Росії, керували майже мільйонною армією в'язнів ГУЛАГу.

Американські професори підготували на робітфаках триста тисяч кваліфікованих фахівці, тобто всі кадри для Радянської промисловості на довгі роки вперед.

Таким чином, матеріальна база соціалізму побудована капіталістами з США за рахунок дармової праці сотень тисяч в’язнів. 

Відділ моніторингу

Останній Бастіон

Читайте також:
Світ
Між США та Ізраїлем загострюється політична криза. Представники Демократичної партії (партії влади) тиснуть на режим у Тель-Авіві.
08:21
Світ
Довгий час фінляндці вірили, що зможуть утихомирити свого східного сусіда. Тепер Москва — знову ворог №1, як було раніше в історії...
06:01
Світ
Мусульманська громада традиційно вважається доволі закритим середовищем. Однак у закладах освіти Німеччини стан справ зовсім інший.
вчора, 12:37
Світ
Йдеться не лише про Польщу, а й про інші країни Заходу.
вчора, 09:40
Світ
Америка та Європа не просто можуть, але мають підготуватися до того, що буде відбуватися далі у війні. Україна не повинна бути самотньою.
23 квітня, 06:00
Світ
Влада Польщі готова піти на розміщення на своїй території американської ядерної зброї.
22 квітня, 16:12