Мінфін планує в тричі зменшити кількість отримувачів стипендій

ПОЛТАВА
14.08.2017, 13:21
Мінфін планує в тричі зменшити кількість отримувачів стипендій

У 2018 році Міністерство фінансів планує зменшити кількість отримувачів стипендій до 25%, а до 2020 року – аж до 15%. Таку інформацію у коментарі «VoxConnector» повідомив заступник міністра фінансів Сергій Марченко .

Згідно його даних, на сьогоднішній день стипендії отримують 40-45% студентів. Тоді як до 2017 року в Україні нараховувалось близько 70% стипендіатів.

«Ми не збираємося зменшувати стипендію, ми хочемо її підвищити. При 15% академічних стипендіатів розмір стипендії може бути на рівні мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму"» — наголосив посадовець.

Шляхом скорочення кількості стипендиатів планується збільшити суми самих стипендій.

«Ми можемо вийти з прожиткового мінімуму (з 2018 року планується на рівні 1,7 тисяч гривень - ЕП) і наблизитися до мінімальної зарплати (з 2018 року 3,723 тисяч гривень - ЕП). Тобто рівень має бути достатній для того, щоб ця стипендія була достатня, щоб мати можливість проживати безбідно», — розповів заступник міністра.

Терміни набуття чинності нових правил будуть залежати від Міністерства освіти.

«Ми наполягатимемо, щоб вони змінили відсотки стипендіатів і визначили розмір стипендії на рівні більш високому, ніж в 2017 році. В нас були такі домовленості з Міносвіти, що до 2020 року ми рівень стипендіатів скоротимо до 15%», — зазначив Марченко.

Відділ моніторингу

Читайте також:
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
вчора, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
вчора, 14:56
Полтава
Жадібність і бажання легкої наживи до в'язниці можуть довести. Порушникам нерестової заборони це доводять до відома вже після затримання.
вчора, 08:23
Полтава
Цьогоріч у березні на соціальний захист воїнів і їхніх родин із бюджету виділено 198 тисяч гривень. Кошти спрямовані на різні види допомоги.
14 квітня, 16:12
Полтава
Нещодавні ракетно-дронові удари московитів по енергетичній системі Україні змусили чиновників звернути увагу на критичну інфраструктуру.
14 квітня, 08:09
Полтава
Досвідчені люди, які із року у рік добувають живильну рідину, знову заполонили ліси та лісосмуги. Важливо не нашкодити березам.
12 квітня, 14:52