Міський голова Лубен саботує декомунізацію

ПОЛТАВА
22.09.2019, 09:20
Міський голова Лубен саботує декомунізацію

Міський голова Лубен Олександр Грицаєнко захищає комуністичні символи міста.

Про це заявив громадський активіст, який займається проблемами декомунізації, Вадим Поздняков.

Поздняков повідомив, що, відповідаючи на лист-вимогу виконати законодавчі норми стосовно декомунізації і демонтувати пам’ятник відомому більшовицькому ватажку Василю Чапаєву, Грицаєнко послався на те, що в районі пам’ятника проживає чимало пенсіонерів радянської армії, яких він назвав «ветеранами».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які злочини чинили в Україні більшовики рівно сто років тому

Також Грицаєнко побачив у листі Позднякова «погрози» і повідомив, що його копія направлена до СБУ та поліції.

    Міський голова Лубен саботує декомунізацію_1

Аргументуючи «цінність» пам’ятника, Грицаєнко повідомив, що громадська організація, яка об’єднує згаданих пенсіонерів, займається «патріотичним вихованням», хоч незрозуміло, лояльність до якої саме держави – України чи правонаступниці СРСР – виховують колишні радянські військовослужбовці.

Міський голова Лубен саботує декомунізацію_3

Місцевий громадський активіст Максим Паляниця повідомив, що проблему пам’ятника піднімали ще три роки тому. Але вона лишилася невирішеною.

Також Паляниця підтвердив, що в районі пам’ятника справді проживає чимало військових пенсіонерів, які активно підтримують Грицаєнка та проросійську «Опозиційну платформу».

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01