На конференції з безпеки панували взаємні докори, - видання

ПОЛТАВА
19.02.2018, 11:29
На конференції з безпеки панували взаємні докори, - видання

Замість майстерності дипломатичного красномовства під час конференції з безпеки у Мюнхені панував грубий тон і взаємні образи.

«Кінець дипломатії як мистецтва красномовства продемонстрував польський прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький. Коли один із журналістів запитав його про так званий «закон про Голокост», Моравєцький визнав, що і серед поляків були злочинці. Але далі заявив: «… так само, як і серед євреїв, росіян, українців і не лише німців», - пише видання Deutche Welle.

У статті йдеться, що так само і в складних відносинах Заходу картину визначала не дипломатія, а непримиренні обопільні закиди. «Президент України Порошенко змалював Москву як джерело всього зла в Європі. Він вимагав посилити тиск на Москву, виступав проти будь-якого послаблення санкцій і висловлювався за якнайшвидший вступ України до ЄС і НАТО. Натомість помітно знервований російських міністр закордонних справ Сергій Лавров обвинуватив Європу в поверненні до нацистських часів, назвав обвинувачення США у втручанні у вибори балаканиною та заявив, з огляду на американські плани ядерного озброєння, що Росія змушена буде зробити відповідний крок», - зазначає Deutsche Welle.

Крім того, видання констатує: делегація США, за винятком колишнього держсекретаря Джона Керрі, вирішила, що має моральну перевагу над іншими. «Без жодних сумнівів у своїй правоті та жодних помітних спроб зрозуміти іншу точку зору вона різко виступила проти Росії та Ірану, зробивши ставку на тиск та військову міць», - пише видання.

«Здається, дипломатія, як неодноразово скаржилися єворопейці, мало що означає для Вашингтона. Про це свідчить і скорочення бюджету Держдепартаменту. Але якщо вести переговори лише з позиції військової переваги, то це вже не переговори, а диктат», - резюмує Deutsche Welle.

Читайте також:
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
вчора, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
вчора, 12:23
Полтава
Повітряні очі гніву нині мають фронтовики із лав 66 Окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго. Наших земляків підсилили.
вчора, 08:12
Полтава
Неповнолітній житель Лубенського району зник безвісти ще 14 квітня. Парубок рибалив на березі річки Сула неподалік села Мусіївка.
16 квітня, 21:49
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
16 квітня, 15:45