​На Полтавщині перевіряють зерносклади

ПОЛТАВА
27.05.2014, 06:26
​На Полтавщині перевіряють зерносклади

На Полтавщині перевіряють зерносклади

Державна інспекція сільського господарства в Полтавській області розпочала перевірку стану матеріально-технічної бази об’єктів зберігання зерна, повідомляють у відомстві. Також проводиться роз’яснювальна робота серед сільськогосподарських підприємств щодо якісного збереження хлібопродуктів.

У регіоні налічується 61 зерновий склад загальною місткістю 3259,146 тис. тонн, у тому числі елеваторних — на 1 859,696 тис. тонн, складських — на 1 292,172 тис. тонн, полімерних рукавів — на 107,278 тис. тонн.

Участь фахівців Держсільгоспінспекції у прийманні матеріально-технічної бази зернових складів області до заготівлі зерна нового врожаю є обов’язковою, що регламентується відповідними нормативними документами. Така участь здійснюється за відповідним зверненням підприємства, яке надає послуги складського зберігання зерна та продуктів його переробки.

До інспекції вже почали надходити заявки. Серед основних питань, які інспектори контролюватимуть при проведенні зазначених перевірок, такі:

— готовність очисного, сушильного та іншого обладнання до роботи з доробки зерна (сушки, очистки, вентилювання тощо);

— відповідність зернового складу вимогам Технічного регламенту зернового складу, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики України від 15.06.2004 № 228;

— забезпеченість виробничо-технологічних лабораторій зернових складів необхідним лабораторним обладнанням, що має документи про повірку та відповідні пломби, нормативною та методичною документацію;

— проведення зерновим складом робіт, спрямованих на механічне очищення, промивки та газації зерносховищ, перед прийманням зерна нового врожаю, тощо.

Водночас спеціалістами Держсільгоспінспекції проводиться систематична роз’яснювальна робота серед сільськогосподарських підприємств (товаровиробників) щодо якісного збереження хлібопродуктів та надаються відповідні рекомендації.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27