На Полтавщину активно приїжджають біженці зі сходу України

ПОЛТАВА
04.06.2014, 11:26
На Полтавщину активно приїжджають біженці зі сходу України

Про це інформують у прес-службі Полтавської ОДА.

- На території Полтавської області ситуація контролюється, - стверджує губернатор Віктор Бугайчук. - На цей час на територію області вже приїхали 11 сімей і 5 громадян з Луганської та Донецької областей. Більше того, за вчорашній день на телефонну лінію Контактного центру звернулися ще 35 людей, які доки ще не на Полтавщині, але приїдуть найближчим часом.

Зі слів губернатора області, на сьогодні на території області знаходяться 335 біженців з Криму і Сходу. Але, тимчасове житло виділене лише 19 громадянам.

До того ж, в Полтавській області готові прийняти ще 160 чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терміново: серед полтавських правоохоронців є поранені!

На засіданні Міжвідомчого координаційного штабу було відміченонизку проблем.

Зокрема, відсутність на законодавчому рівні визначення статусу біженців для громадян України і проблематика в компенсаціях за надане для переселенців житло.

В Уряді вже дали обіцянку, що вирішать ці питання найближчим часом. До того ж, визначать джерела фінансування для соціальної реабілітації сімей військовослужбовців, які переведені з Луганської і Донецької областей в інші регіони.

Андрій Торін

"Останній Бастіон"

Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18