На Полтавщині не вистачає місць для переселенців

ПОЛТАВА
11.08.2014, 13:59
На Полтавщині не вистачає місць для переселенців

На Полтавщині вже немає вільних місць для розташування переселенців з Криму і сходу України.

Про це повідомив журналістам УНІАН директоркомунальної установи «Обласний контактний центр» Полтавської обласної ради Віталій Бугаєць.

«Зараз ми зв’язуємося з контактними центрами в інших областях і запитуємо про можливість розселення у них вимушених біженців з Донбасу. Знаємо, що у західних областях залишається багато вільних місць для розміщення переселенців, адже вони розташовані далі від Донбасу» - зауважив Бугаєць.

За його словами, на даний момент за допомогою в поселенні в регіоні звернулося 440 сімей. 114 сімей одержали безкоштовне тимчасове житло (санаторії, профілакторії, будинки відпочинку, гуртожитки).

За інформацією обласного контактного центру, загалом на Полтавщині прийняли і розмістили більше 4,5 тисячі переселенців (1324 родини), з них 1629 дітей.

«Ми вдячні полтавчанам, які запропонували переселенцям свої дачі, квартири чи кімнати в будинках. У них ми розмістили 58 сімей. 439 сімей поселилися у родичів. 155 сімей самостійно орендують житло. Обласна рада на сесії виділила 1 мільйон гривень на матеріальну допомогу біженцям. Тож 275 осіб одержали одноразово від 300 до 2000 грн» - сказав Бугаєць.

Він також зазначив, що більша частина біженців з Криму і зони АТО розміщена в Полтаві, Кременчуці та Миргороді.


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01