На Полтавщині понад 18 тис. офіційно безробітних і нестача кваліфікованих кадрів

ПОЛТАВА
18.10.2016, 10:04
На Полтавщині понад 18 тис. офіційно безробітних і нестача кваліфікованих кадрів

Через це область невдовзі може спіткати нестача кваліфікованих працівників в господарських сферах.

Під час розширеної апаратної наради у голови ОДА, за участі очільників РДА та міських голів обговорили проблему безробіття та відтоку кваліфікованих кадрів в інші міста та закордон.

Директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва розповіла, що на сьогоднішній день область має понад 18 тисяч безробітних. А вже у жовтні-листопаді на облік стануть ще 20 тисяч осіб, що працюють в аграрному секторі.

На Полтавщині понад 18 тис. офіційно безробітних і нестача кваліфікованих кадрів_1

— Рівень легальних відносин, 69%, є одним із найвищих в Україні. За цей рік вже укомплектовано 33 тисячі вакансій. Станом на 1 жовтня на обліку в центрах зайнятості області перебуває 18,1 тисяча безробітних. Цей показник — найнижчий за останні роки, майже на рівні 2012-го року. Полтавська область за обсягами надходження вакансій та їх використання займає 4-те місце в Україні, попереду — Харківська, Дніпропетровська та Львівська області, — розповіла вона.

Проте, за її словами, за останні 3 роки помітно відчувається нестача спеціалістів через їх відтік та зміну місця проживання, а це може привести до того, що через 5 років Полтавська область відчує на собі серйозний кадровий голод.


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01