На Полтавщині продають свиней, хворих на африканську чуму

ПОЛТАВА
14.08.2018, 08:05

Працівники управління захисту економіки в Полтавській області отримали відомості про те, що в одному із Дослідних господарств Полтавщини поголів’я свиней заражене вірусом «африканської чума». В той же час, посадові особи, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби, намагаються приховати даний факт та збувають поголів’я свиней в різні населені пункти області для подальшої їх переробки та продажу за готівку.

На Полтавщині продають свиней, хворих на африканську чуму_1

Про це повідомляє управління на своїй сторінці у Facebook.

У ході перевірки зазначених відомостей встановлено автомобіль Mercedes-Benz, що перевозив 88 голів свиней. Як пояснив водій автівки, він поставляв свиней до одного із ФОП, однак підтверджуючі документи щодо їх перевезення були відсутні. Встановлено, що вказану партію свиней директором Державного підприємства було реалізовано за готівкові кошти в сумі 120 тис. грн.

Спільно з працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проведено огляд свиней та вилучено зразки. За висновками «Випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи» а також «Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області Головного управління державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Полтавській області» факт зараження свиней вірусом «африканської чуми» підтверджується.

Подальшою перевіркою встановлено, що загальна кількість зараженого вірусом поголів’я свиней, що знаходяться на підприємстві та яких посадові особи планували реалізувати за готівку, складає 450 одиниць. Зазначені відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ст. 251 КК України.

Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00