На телевізійному проекті «Поверніть мені красу» дівчині з Зінькова відновили зір

ПОЛТАВА
12.02.2015, 12:27
На телевізійному проекті «Поверніть мені красу» дівчині з Зінькова відновили зір

Учасницею другого випуску "Поверніть мені красу" стала 27-річна Аліна Педько із Зінькова. Дівчина страждає від вродженої гемангіоми, яка не тільки спотворила їй обличчя, а й мало не стала причиною втрати зору на лівому оці, передає «Главред».

"Таких випадків, як у мене, - один на мільярд. І ця "лотерея"дісталася мені", - зі сльозами говорить Аліна.

За 27 років дівчина пережила більше 22 операцій. Щоб оплатити останню, вартістю 20 тисяч доларів, батькам Аліни довелося продати все, що у них було. Але операція не дала результату.

Знівечена зовнішність стала причиною того, що у дівчини ніколи не було відносин із чоловіками.

Весь свій час вона присвячує роботі анестезіологом у реанімації.

Але через пухлину Аліна страждала від незмикання лівого повіка, через яке в оці почався хронічний запальний процес, який погрожував їй втратою зору. На щастя, дівчина вчасно потрапила на проект.

За випадок учасниці вирішив взятися Ростислав Валіхновський. 

"Випадок Аліни дуже складний, оскільки він не описаний у жодному підручнику і немає детального плану, як діяти в такій ситуації", - говорить Ростислав.

До того ж, під час обстеження з'ясувалося, що раніше разом з пухлиною лікарі видалили багато тканин, через відсутність яких домогтися симетрії обличчя майже нереально.

Щоб досягти оптимального результату і не нашкодити дівчині, було вирішено провести Аліні пластику м'яких тканин, яка поліпшить зовнішній вигляд щоки, реконструкцію верхньої і нижньої повіки, а після - операцію видалення катаракти та імплантації штучного кришталика. У лікарні дівчині повернули не тільки зір, а й життя.


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01