НАБУ звинуватило ГПУ та СБУ у диверсії: Ситник і Холодницький йдуть до Луценка

ПОЛТАВА
30.11.2017, 10:44
НАБУ звинуватило ГПУ та СБУ у диверсії: Ситник і Холодницький йдуть до Луценка

Національне антикорупційне бюро України заявило, що Генпрокуратура та СБУ незаконно втрутилися у спецоперацію відомства, і вважає це спланованою диверсією. А детектив НАБУ не пропонував хабар чиновнику Міграційної служби.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«29 листопада, під час документування одного з епізодів за участі першого заступника Голови Державної міграційної служби України (далі – ДМСУ), оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ незаконно затримали детектива Національного бюро, який працював під прикриттям. За інформацією НАБУ, йому інкримінують провокацію хабара», – йдеться у повідомленні.

На думку НАБУ, «відбулася спланована диверсія щодо працівників бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, реалізована Службою безпеки та санкціонована Генеральним прокурором України».

У зв’язку з цим керівники НАБУ та САП збираються зустрітися із генпрокурором Юрієм Луценком, який «санкціонуючи дії своїх підлеглих та працівників СБУ щодо детективів НАБУ, не був повністю обізнаний з деталями спецоперації та результатами НСРД».

В НАБУ зазначили, що посадові особи СБУ використали інформацію, яку отримали в процесі прослуховування телефонних номерів в рамках розслідування НАБУ.

Так, вони «не просто розкрили цю інформації одному з об’єктів негласних слідчих дій, звівши нанівець піврічну роботу детективів НАБУ, а й завербували цю особу для подальшого незаконного тиску та кримінального переслідування працівників Національного бюро».

Там додали, що з вечора 29 листопада на зв’язок не виходять 7 працівників НАБУ, які документували епізод за участі першого заступника голови ДМСУ. Наразі не знають, де саме вони перебувають.

До того ж, за інформацією відомства, зараз планують затримати «ще трьох детективів бюро під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури».

В НАБУ підкреслили, що інформація на сайті Міграційної служби про те, що «агент НАБУ» нібито упродовж кількох місяців неодноразово пропонував першому заступнику ДМСУ «великі суми хабарів» є неправдивою.

«Відповідно до матеріалів кримінального провадження, посадовець ДМСУ сама неодноразово озвучувала вимогу щодо отримання «заохочення» у сумі 30 тисяч доларів США: спочатку за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом – за надання посвідки на тимчасове проживання на території України» – заявляє НАБУ.

«З моменту початку спецоперації у квітні 2017 року задокументовано ще чимало фактів незаконної діяльності організованого злочинного угруповання у складі нинішніх та колишніх працівників центрального апарату та територіальних підрозділів ДМСУ», – додає бюро.

Читайте також:
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
вчора, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
вчора, 12:23
Полтава
Повітряні очі гніву нині мають фронтовики із лав 66 Окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго. Наших земляків підсилили.
вчора, 08:12
Полтава
Неповнолітній житель Лубенського району зник безвісти ще 14 квітня. Парубок рибалив на березі річки Сула неподалік села Мусіївка.
16 квітня, 21:49
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
16 квітня, 15:45
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
16 квітня, 14:45