Начальник Держземагенства Полтавського району Мусієць досі не покарана за хабарі

ПОЛТАВА
14.09.2015, 10:20
Начальник Держземагенства Полтавського району Мусієць досі не покарана за хабарі

Кухарова К.В., керівника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області затримали на хабарі працівники СБУ Києва.

Корупціонер вимагав у підприємця хабар за видання наказу про розробку проектної документації на земельні ділянки площею в 300 гектарів для ведення фермерського господарства.

Наразі порушена кримінальна справа за фактом отримання хабара. Кухарову загрожує до 10 років в'язниці.

Але чому правосуддя в Україні і на Полтавщині, зокрема, працює настільки вибірково? Керівника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області затримали, а начальницю Держземагенства у Полтавському районі Мусієць Галину Олександрівну за цілий ряд злочинів не притягнули до відповідальності? 

"Останній Бастіон" неоднаразово отримував листи від обурених людей, які надавали докази незаконних дій Мусієць, але ту СБУ ні тоді, ні зараз не затримало.

Ще у 2012 році згідно з розпорядженням Полтавської РДА були виділені три земельні ділянки для громадян України в селі Кротенки Полтавського району. Але з того часу громадяни, яким були виділені земельні ділянки, не змогли оформити на них документи, бо чиновники, які оформлюють земельні акти, не в змозі оформляти документи без хабарів.

У таку ситуації потрапив і 2-х разовий чемпіон світу з самбо та чемпіон Європи Нурмагомед Нурмугамедов, якому «пощастило» отримати одну з цих земельних ділянок. А все тому, що Галина Мусієць, начальник відділу Держземагентства України у Полтавському районі, погоджується оформити документи, але як каже сама: «за особливим тарифом для «чурок»». Так, вам не почулося! Як виявляється, для Галини Мусієць існують люди різної категорії не лише за грошовими відмінностями, а й за національними. І як виявилось, спецтариф для гордості України становить 10 тисяч «вічно зелених» лише за оформлення документів, у той час як для інших такса трохи помірніша - одна тисяча доларів. Між тим, Нурмагомед, окрім спортивної кар’єри, має значні здобутки і як батько, а саме 14 дітей. І про це не варто забувати, бо подібне здирництво це лише початок історії, адже далі існують «Краєвиди Полтавщини», які виготовляють технічну документацію та купа інших інстанцій, що зажадають влізти до вашої кишені.

Але справа бажанням отримати хабара не обмежилась, а пішла далі новими обертами. Тепер цю земельну ділянку, яку в 2012 році було виділено Нурмагомедову – хочуть виділити воїнам АТО. І звісно, в цьому не було б жодних проблем, але є одне «але». Чому саме ця земельна ділянка? Тому що людина, яка була активним учасником як київського так і полтавського майданів, чемпіон Європи, який піднімав український стяг на багатьох змаганнях, не зажадав платити «податок» на національність, який вигадала Мусієць? Чи тому, що залишився вірним ідеалам і відмовився платити хабара за те, що належить йому за законом? Де ж тоді була СБУ і прокуратура? 

І це непоодинокий випадок корупції та хабарництва Мусієць.

За інформацією, яку нам надав ТОВ «Київгеопроект», керівник Держземагентства у Полтавському районі Мусієць Галина Олександрівна постійно та безпідставно відмовляє громадянам та землевпорядним організаціям у видачі витягів з ДЗК, погодженні та затвердженні технічних документацій землеустрою та проектів відведення земельних ділянок, надання переліку обмежень (обтяжень) на земельні ділянки та інше.

Подібні епізоди корупційної діяльності підтверджені документально, а число громадян, котрим було безпідставно відмовлено в отриманні витягів з єдиного державного реєстру земельних ділянок, налічує не один десяток.

Як йдеться у листі, причина постійного порушення конституційних прав громадян Мусієць Галиною Олександрівною проста – вона разом зі своїм співмешканцем створила ПП «КРАЄВИДИ ПОЛТАЩИНИ», що займається землевпорядними роботами.

Отже, схема така: начальник Держземагенства у Полтавському районі Мусієць Галина створює ряд умов, при яких пересічний громадянин не може зареєструвати свою власну ділянку. У зв’язку з чим вимушений звернутись до ПП «КРАЄВИДИ ПОЛТАЩИНИ», бо лише дане підприємство має змогу виконати роботу.

Начальник Держземагенства Полтавського району Мусієць досі не покарана за хабарі_1

Начальник Держземагенства Полтавського району Мусієць досі не покарана за хабарі_3

Монополія і корупція від Мусієць. І теж, хоч би що. Галина Олександрівна досі не предстала перед законом. І проблема не стільки в Мусієць, Кухарові чи комусь іншому. Проблема у вибірковості правосуддя й відсутності об'єктивних і неупереджених органів СБУ, прокуратури й судів, які притягають до відповідальності лише тих, хто не має "криші" або тих, хто не ділиться. 

Ми питаємо в СБУ, УМВС України в Полтавській області та прокуратури, коли правосуддя дійде і до начальниці Держземагенства у Полтавському районі Мусієць Г.О? 


Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36