Нацкомісія запровадила щомісячну абонплату за газ

ПОЛТАВА
31.03.2017, 16:05
Нацкомісія запровадила щомісячну абонплату за газ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Плату з 1 квітня сплачуватимуть споживачі щомісяця незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата нараховуватиметься на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника). Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні комісії, повідомляє прес-служба НКРЕКП.

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам нараховуватиметься плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями. У тариф буде закладено витрати ПАТ "Укртрансгаз" на транспортування газу, що становить приблизно 23% у загальній структурі.

Відповідно до даних НКРЕКП, побутові споживачі платитимуть значно менше, ніж промислові. Для прикладу, населення сплачуватиме ПАТ "Житомиргаз" 1,91 коп. за 1 кубометр на годину (без ПДВ), а промисловість - уже 5,23 коп.

Разом з тим, промислові та побутові споживачі ПАТ "Київгаз" сплачуватимуть однакову ціну - 1,27 коп. за 1 кубометр на годину (без ПДВ). Очікується, що протягом трьох років тарифи для населення та промисловості будуть вирівняні.

Як повідомлялося, за оцінкою НАК "Нафтогаз України" після встановлення плати за користування приєднаними потужностями кінцева ціна газу для споживачів може зрост

Читайте також:
Полтава
Необхідне фронтовикам обладнання виявлятиме та знищуватиме загони ворога на передовій. Тиловики допомагають наближати перемогу.
08:18
Полтава
У Полтаві водій збив качку, яка переходила дорогу, та поїхав далі.
вчора, 17:30
Полтава
Позаторік приватне підприємство «Дружба» застосувало на посівах гороху інсектициди та фунгіциди. Це призвело до масового мору бджолосімей.
вчора, 14:56
Полтава
Позаторік лише завдяки героїзму згуртованої команди патріотів вдалося уникнути окупації Полтавщини. Гадяч ледь не опинився у руках ворога.
вчора, 08:23
Полтава
«По їхніх плодах ви пізнаєте їх». Так, Христос заповів учням розрізняти людей не за словами, але за вчинками, які зчаста невидимі загалу.
17 березня, 15:42
Полтава
Представник олігархічного проєкту «Довіра» Андрій Сімонов підшукує собі нових покровителів. Очевидно, патронат Олега Кулініча став тягарем.
17 березня, 08:48