Нацкомісія запровадила щомісячну абонплату за газ

ПОЛТАВА
31.03.2017, 16:05
Нацкомісія запровадила щомісячну абонплату за газ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Плату з 1 квітня сплачуватимуть споживачі щомісяця незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата нараховуватиметься на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника). Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні комісії, повідомляє прес-служба НКРЕКП.

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам нараховуватиметься плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями. У тариф буде закладено витрати ПАТ "Укртрансгаз" на транспортування газу, що становить приблизно 23% у загальній структурі.

Відповідно до даних НКРЕКП, побутові споживачі платитимуть значно менше, ніж промислові. Для прикладу, населення сплачуватиме ПАТ "Житомиргаз" 1,91 коп. за 1 кубометр на годину (без ПДВ), а промисловість - уже 5,23 коп.

Разом з тим, промислові та побутові споживачі ПАТ "Київгаз" сплачуватимуть однакову ціну - 1,27 коп. за 1 кубометр на годину (без ПДВ). Очікується, що протягом трьох років тарифи для населення та промисловості будуть вирівняні.

Як повідомлялося, за оцінкою НАК "Нафтогаз України" після встановлення плати за користування приєднаними потужностями кінцева ціна газу для споживачів може зрост

Читайте також:
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45
Полтава
Чиновникам і депутатам немає часу вкладатися в українську перемогу, адже посилено набивають кишені. Підтримка воїнів — на громадянах.
26 березня, 07:09