Нацполіція радить «не влізати» – киян побила охорона «мажора»

УКРАЇНА
21.09.2017, 06:44
Нацполіція радить «не влізати» – киян побила охорона «мажора»

Прокурор столичного відділення поліції відмовляється вносити в ЄРДР заяву постраждалих.

Прокурор територіального відділення поліції в Шевченківському районі міста Києва відмовляється вносити до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву жителів столиці, які постраждали від неадекватної поведінки невідомого «мажора», повідомляє UA1.

Ситуацію, яка наразі активно обговорюється в соціальних мережах, описала на своїй сторінці в Facebook Марина Шабаліна:

«У четвер ввечері малолітка на білому Мерседесі #АО0055 виїхав на нашу смугу (зустрічна для нього смуга руху), замість того, щоб пропустити, сигналив, а оскільки ми його не пропустили, і не почали робити маневри з їздою назад на перехресті, вибігла його охорона, увірвалася в нашу машину через відкриті вікна, зсередини відкрили центральний замок, чоловіка викинули з машини, а у мене вирвали телефон, тому що дуже не хотіли щоб фото збереглися. До речі, один з бодігардів представився поліцією».

Після виклику патрульних і складання заяви постраждалі зіткнулися з небажанням прокурора вносити цю справу в ЄРДР.

«Прокурор, який має зобов'язати поліцію внести справу в ЄРДР, запитує: а чому ви не поступилися? Ви ж бачите, які машини? А навіщо ви ворушите цю справу – ви хочете боятися за своє здоров'я?» – цитує прокурора Шабаліна.

Жінка обурена безкарністю, яка культивується чиновниками: «Згадався Пашинський, який взагалі не поніс відповідальності за подію, інша людина, яка судиться з 2011 року».

Марина Шабаліна розміщує фотографії автомобілів невідомого «мажора» та його охорони, зроблені перехожими, і сподівається отримати відео з камер спостереження сусідніх будинків і реєстраторів авто, які стояли поруч.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини зареєстрував і визнав пріоритетним звернення громадянина України В'ячеслава Хімікуса щодо неефективного розслідування Генпрокуратурою інциденту із застосуванням зброї народним депутатом Сергієм Пашинським.