Найдешевше у Полтаві навчання – у ПолтНТУ та Аграрній академії

ПОЛТАВА
11.07.2014, 11:27
Найдешевше у Полтаві навчання – у ПолтНТУ та Аграрній академії

11 липня розпочалася вступна компанія у вищих навчальних закладах України. Це «гаряча» пора для абітурієнтів, які вже починають подавати документи в університети. Значну роль для кожного абітурієнта відіграє не тільки репутація та напрям університету, а й вартість навчання у ньому.

Журналіст Останнього Бастіон проаналізувала, у яких полтавських вузах навчатися найдорожче та найдешевше. Проводився аналіз лише вартості денної форми навчання.

Найменше коштує навчання в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка та Полтавській державній аграрній академії.

Найдешевша спеціальність у ПолтНТУ – «гідротехніка (водні ресурси)», обійдеться у 6200 гривень за рік (щоб стати бакалавром). Найдорожче доведеться заплатити студентам спеціальностей «образотворче мистецтво» та «декоративно-прикладне мистецтво» - 13 000 гривень за рік.

В аграрній академії найменше потрібно віддати за бакалавра на спеціальності «екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» – 6500 гривень за один рік. Вартість інших спеціальностей однакова – 7500 гривень за рік навчання.

У Полтавському національному педагогічному університеті найдешевше коштують напрями підготовки «фізика», «хімія», «охорона навколишнього середовища та збалансованої природоохорони» та «професійна освіта» - 7032, 995 гривень за рік навчання на бакалавра. Решта напрямків, крім «біології» та «технологічної освіти», коштують 7984, 225 гривень за навчальний рік.

Якщо ви хочете стати бакалавром у Полтавському університеті економіки і торгівлі, то навчання на будь-якій спеціальності обійдеться вам у 7750 гривень за рік.

В Українській медичній стоматологічній академії найдорожча спеціальність – «стоматологія», що коштує 18 250 гривень за перший рік навчання. Всього за 5 років навчання на стоматолога доведеться викласти 102 500 гривень. Найдешевше обійдеться навчання на спеціальності «фармація» - 7100 гривень за рік. Всього за 2 роки навчання треба заплатити 14 200 гривень.

Аліна Бондар

"Останній Бастіон"


Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18