Наприкінці 2019 року може вибухнути нова хвиля ісламського тероризму – автори аналітичної доповіді ООН

СВІТ
13.08.2019, 08:32
Наприкінці 2019 року може вибухнути нова хвиля ісламського тероризму – автори аналітичної доповіді ООН

Відносне затишшя в ісламістському тероризмі невдовзі може припинитися. Можливо, наприкінці 2019 року.

Про це йдеться в аналітичній доповіді Ради безпеки ООН. Звіт базується на інформації, наданій спецслужбами держав-членів ООН.

Автори доповіді малюють тривожну картину глобального ісламістського руху, який продовжує становити серйозну загрозу попри нещодавні невдачі.

Близько 6000 громадян держав-членів ЄС вирушили до Іраку і Сирії, щоб приєднатися до Ісламської держави або інших екстремістських груп. З них близько двох тисяч повернулося до Європи.

Попри знищення ІДІЛу, йдеться у доповіді, сьогодні можна спостерігати існування «віртуального халіфату» – потужної мережі пропагандистського впливу терористів у мережі Інтернет.

Наприкінці 2019 року може вибухнути нова хвиля ісламського тероризму – автори аналітичної доповіді ООН_1

«Пропагандистські матеріали, в яких прихильники ІДІЛу закликають здійснювати теракти з використанням простих технологій, продовжують залишатися доступними», – констатують автори документу.

У звіті відзначається, що програми так званої «дерадикалізації» часто бувають недієвими. Можна стверджувати, що наразі середовище потенційних терористів перебуває у «сплячому режимі», але невдовзі може активізуватися. 

Читайте також:
Світ
Під час приголомшливого експерименту науковці отримали золото завтовшки з атом. Вони використали старовинну ковальську методику.
вчора, 06:01
Світ
Нащадки поневоленого московитами у XIX столітті кавказького народу мають нагоду повстати проти окупантів. Чи скористаються вони шансом?
17 квітня, 14:45
Світ
У 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи розгляне питання про прийняття Косово до складу організації.
16 квітня, 11:43
Світ
Ганну Ґутьєррес визнали винною в ненавмисному вбивстві українки Галини Гатчинс у жовтні 2021 року.
16 квітня, 11:28
Світ
Поки адепт культурмарксизму з Арґентини на посаді Папи Римського закликає українців здійняти білий прапор, його підлеглі почали каятися.
14 квітня, 17:21
Світ
Сіоністське лобі на берегах Потомаку знову активізувалося. Військово-релігійний режим аятол напередодні вночі завдав потужного удару.
14 квітня, 15:03