Нас проконтролює місія ОБСЄ

ПОЛТАВА
03.04.2014, 07:07

Голова Полтавської облдержадміністрації Віктор Бугайчук та голова Полтавської обласної ради Петро Ворона зустрілися з представникам Місії зі спостереження Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі (ОБСЄ) за виборами Президента України: Флемінг Таге Харсен і Джульєт Лє Дор. Як повідомили у прес-службі Полтавської ОДА, представники влади запевнили спостерігачів місії ОБСЄ у прагненні провести президентські вибори за європейськими стандартами.


— Ми зробимо усе необхідне, щоб виборчий процес на Полтавщині пройшов чесно і прозоро і відповідав усім нормам законодавства, — підкреслив голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук.

У свою чергу Петро Ворона, голова обласної ради, пообіцяв: для сприяння роботі спостерігачів ОБСЄ влада максимально залучить органи місцевого самоврядування по всій Полтавській області.

Водночас представники ОБСЄ наголосили: їхня місія є нейтральною, вони будуть спостерігати за ходом виборів, аби зробити об’єктивні висновки про хід ведення виборчого процесу.

Увага Місії буде приділятися законодавчій базі, включаючи процес реєстрації кандидатів та використання правил фінансування передвиборної агітації. Також спостерігатимуться умови проведення агітації, робота державних органів при проведенні кампанії, реєстрація виборців, умови висвітлення виборчого процесу представниками засобів масової інформації.

Крім того, пізніше до України прибудуть ще близько 900 «короткострокових» спостерігачів, які працюватимуть у день голосування, стежитимуть за підрахунком бюлетенів і встановленням остаточних результатів.

 

Читайте також:
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27