НАЗК не виявив порушень у деклараціях Порошенка

УКРАЇНА
28.08.2017, 12:47
НАЗК не виявив порушень у деклараціях Порошенка

НАЗК опублікував результати перевірки декларації президента України Петра Порошенка. Згідно з повідомленням порушень так і не виявили.

На засіданні НАЗК члени комісії прийняли рішення про затвердження результатів повної перевірки декларацій за 2015 і 2016 роки Президента України Петра Порошенка, таким чином згідно з рішенням, інформація що міститься у деклараціях президента за 2015 і 2016 роки є достовірною.

«НАЗК встановило, що Петро Порошенко при складанні та поданні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 і 2016 роки, дотримав вимоги Закону України «Про запобігання корупції». Точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел. Також не виявлено конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення», — йдеться в повідомленні.

Агентство наголошує, що під час перевірки використовувало інформацію з Національної автоматизованої інформаційної системи департаменту Державної автомобільної інспекції, Державного суднового реєстру України та Суднової книги України, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державного реєстру цивільних повітряних суден України, дані Державного земельного кадастру, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, державних реєстрів патентів України на винаходи, корисні моделі, промислові зразки та знаки для товарів і послуг, а також інформацію, отриману на запити від державних органів.

Нагадаємо, НАЗК проводить перевірки декларацій Порошенка та Гройсмана.

Володимир Охріменко